Vliegen in de Dolomieten

Herfstkleuren en loodrechte rotswanden, meer als 700 meter recht omhoog vanuit diepe, lange dalen. Wat een voorrecht hier te mogen vliegen!
De verticale wanden, steile kliffen en de vele smalle, diepe en lange valleien maken de Dolomieten uniek. Zo uniek dat Unesco het gebied op de werelderfgoedlijst heeft geplaatst. Wij bieden je de kans om daar te vliegen. Al vele jaren zijn we hier in begin oktober te gast. Het is dan nog goed vliegbaar, niet meer zo druk en in de lucht zeker heel veel rustiger als in de zomer!
We bezoeken verschillende startplekken zoals bijvoorbeeld de bekende Rodella maar ook andere stekken als Rosengarten of de Belvedere. Boven de Belvedere heb je een indrukwekkend uitzicht op de gletsjer van de Marmolade. Ook de coulissen van de Sellagruppe, Grohmann en Fassatall zijn geweldig. Vliegen is daar een overweldigende en unieke ervaring. Vaak is de thermiek nog goed door het eigen microklimaat en de steile hellingen. Daarnaast zijn er meer startplekken die we aan kunnen doen allen met hun unieke uitzicht. Regelmatig vliegen deelnemers terug naar het hotel in Arraba.

Kortom, de Dolomieten zijn indrukwekkend en om nooit te vergeten! De Dolomieten zijn wel technischer uitdagend. Daarom moet je als je daar met ons wilt vliegen minimaal brevet 2 hebben, goed kunnen starten, vliegen en weten waar je grenzen liggen.

Ayke is in week 40 (1 t/m 8 oktober) en week 41 van 8 t/m 15 oktober in de Dolomieten. Je kan mee heen en weer rijden. Wij regelen ook het hotel en vervoer ter plaatse. Voor ons het handig tijdig te weten dat je mee wil.

Meer informatie over vliegen in de Dolomieten en aanmelden op onze site

Dick Berns heeft een leuk filmpje gemaakt.