Introductieweekend

Paragliders op een berg zien starten en ze uren hoog door de lucht zien zweven. Dat ziet er gaaf uit en dat wil ik ook leren. Maar hoe begin ik daaraan? Waar kan ik dat leren?

Wij bieden introductieweekenden in het Sauerland aan. In dit weekend maak je onder begeleiding van instructeurs kennis met de sport. Stap voor stap leer je de beginselen van de sport en uiteindelijk maak je zelfstandig kleine vluchtjes laag over de grond.  Daarnaast is er aandacht voor wie wij zijn, hoe wij werken, en natuurlijk hoe je kan leren om zelf uren boven de bergen te vliegen.

Paragliding Sauerland

Hoe ziet een weekend eruit?
De cursus beslaat twee dagen; zaterdag en zondag. Wij beginnen zaterdagochtend om 9.30 uur met theorie, uitleg van het materiaal en gaan dan het veld op. Daar gaan we echt aan de slag met het leren opzetten (starten) en sturen van de paraglider. Is de beheersing voldoende dan gaan we naar een andere helling waar we gaan proberen de eerste minivluchtjes te maken. Het zijn twee sportieve outdoordagen. Om de dagen wat relaxter door te komen, is het mogelijk de vrijdagnacht bij te boeken. Wil je dit, schrijf dit in je aanmeldformulier in het opmerkingenveld.

Voor wie is het?
Voor iedereen vanaf 14 jaar; op deze leeftijd mag je namelijk beginnen met paragliden. Ben je verder sportief ingesteld, heb je interesse in paragliden, dan is dit weekend paragliding Sauerland ideaal om kennis te maken. Ook voor groepen en bedrijfsuitjes is dit een leuk en origineel weekend.

Paragliding Sauerland

Waar is het?
Dit doen wij in het prachtige en sfeervolle Nesselbachtal midden in het Sauerland. Dit is ongeveer drie uur rijden van Utrecht. Op deze locatie hebben wij een aantal oefenvelden waar jij de eerste stappen kunt gaat zetten in het paragliden.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden voor het weekend kan door te klikken op onderstaande data. Na aanmelding krijg je van ons alle nodige informatie toegezonden. Wil je de vrijdagnacht erbij boeken, vermeld dit in het aanmeldformulier bij het opmerkingenveld.

Deelnemersaantal
Minimaal 6 personen voor het weekend.

Doorgang van het weekend
Het weer heeft invloed op het programma. Als het regent, het veld te nat is of als het te hard waait, schuiven we met de onderdelen van het programma. Als we voorafgaand aan het weekend zien dat het weer niet goed zal zijn, dan wordt het weekend verplaatst.

Wat krijg jij tijdens het introductieweekend paragliding Sauerland

  • Cursus van zaterdagmorgen 9.30 uur tot en met zondagmiddag ca. 15.00 uur 
  • Overnachting met ontbijt
  • Nederlandstalige instructie
  • Individuele begeleiding
  • Kleine groepen
  • Portofoonbegeleiding
  • Huur moderne uitrusting
  • Theorie
  • En natuurlijk de gezelligheid!

Wat zijn de kosten?

€ 199,-
Compleet inclusief uitrusting
€ 244,-
Cursus met extra overnachting

Waar bestaat deze prijs uit?
De cursus € 199,-
Extra nacht per persoon € 45,-

Inbegrepen

Huur scherm, harnas, handschoenen, helm portofoon (LPD) en oortje
Overnachting met ontbijt (kamers met 2 of 3 personen op een kamer)

Niet inbegrepen

Extra nacht vrijdag op zaterdag
Lunch / diner

Vereist minimaal niveau

Geen voorkennis vereist.

Algemene aandachtspunten

Goede gezondheid en normale conditie.

Locaties Introductieweekend

Paragliding introductie Sauerland
Duitsland Dicht bij Nederland en toch een heel ander landschap. Laaggebergte en bos afgewisseld met open weides. Dorpjes liggen verspreid door het landschap. En zeker niet onbelangrijk: perfecte hellingen om kennis te maken met het paragilden.

Introductieweekend boeken

Helaas is er op dit moment nog geen (nieuwe) Introductieweekend gepland.