Introductieweekend

Paragliders op een berg zien starten en ze uren hoog door de lucht zien zweven. Dat ziet er gaaf uit en dat wil ik ook leren. Maar hoe begin ik daaraan? Waar kan ik dat leren?

Wij bieden introductieweekenden in het Sauerland aan. In dit weekend maak je onder begeleiding van instructeurs kennis met de sport. Stap voor stap leer je de beginselen van de sport en uiteindelijk maak je zelfstandig kleine vluchtjes laag over de grond.  Daarnaast is er aandacht voor wie wij zijn, hoe wij werken, en natuurlijk hoe je kan leren om zelf uren boven de bergen te vliegen.

Paragliding Sauerland

Hoe ziet een weekend eruit?
De cursus beslaat twee dagen; zaterdag en zondag. Wij beginnen zaterdagochtend om 9.30 uur met theorie, uitleg van het materiaal en gaan dan het veld op. Daar gaan we echt aan de slag met het leren opzetten (starten) en sturen van de paraglider. Is de beheersing voldoende dan gaan we naar een andere helling waar we gaan proberen de eerste minivluchtjes te maken. Het zijn twee sportieve outdoordagen. Om de dagen wat relaxter door te komen raden wij aan om de vrijdag nacht al in het Sauerland door te brengen.

Voor wie is het?
Voor iedereen vanaf 14 jaar; op deze leeftijd mag je namelijk beginnen met paragliden. Ben je verder sportief ingesteld, heb je interesse in paragliden, dan is dit weekend paragliding Sauerland ideaal om kennis te maken. Ook voor groepen en bedrijfsuitjes is dit een leuk en origineel weekend.

Paragliding Sauerland

Waar is het?
Dit doen wij in het prachtige en sfeervolle omgeving van Oberkirchen. Dit is ongeveer drie uur rijden van Utrecht. Op deze locatie hebben wij een aantal oefenvelden waar jij de eerste stappen kunt gaat zetten in het paragliden. En zijn er voldoende mogelijkheden voor het overnachten.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden voor het weekend kan door te klikken op onderstaande data. Na aanmelding krijg je van ons alle nodige informatie toegezonden.

Overnachten
Let op! Het onderkomen dien je zelf te regelen. Dit om het verblijf voor jezelf zo aangenaam mogelijk te maken. Je bent hierin vrij om een overnachting te zoeken en naar wens in te delen. Voor overnachtingsmogelijkheden die wij aanbevelen klik hier.

Deelnemersaantal
Minimaal 6 personen voor het weekend.

Doorgang van het weekend
Houd er wel rekening mee dat onze sport weersafhankelijk is. We streven er naar om het weekend door te laten gaan, maar mochten de omstandigheden het niet toe laten dan bestaat er een mogelijkheid dat het weekend verplaatst wordt.
Wil je zelf kijken hoe de voorspellingen eruit zien? Wij maken gebruik van
Windy: windsnelheden op hoogte van 500 meter meer dan 35 km per uur is voor het leren paragilden te hard.
Meteo blue of de app weer&radar > om aan de slag te gaan moet het droog zijn.
Let wel op! voorspelling blijven voorspellingen en geven pas kort van te voren echt zekerheid.

Wat krijg jij tijdens het introductieweekend paragliding

  • Cursus van zaterdagmorgen 9.30 uur tot en met zondagmiddag ca. 15.00 uur 
  • Nederlandstalige instructie
  • Individuele begeleiding
  • Kleine groepen
  • Portofoonbegeleiding
  • Huur moderne uitrusting
  • Theorie
  • En natuurlijk de gezelligheid!

Wat zijn de kosten?

€ 160,-
Cursus exclusief overnachting

Inbegrepen

Huur scherm, harnas, handschoenen, helm portofoon (LPD) en oortje

Niet inbegrepen

Overnachting
Lunch / diner

Vereist minimaal niveau

Geen voorkennis vereist.

Algemene aandachtspunten

Goede gezondheid en normale conditie.

Locaties Introductieweekend

Paragliding introductie Sauerland
Duitsland Dicht bij Nederland en toch een heel ander landschap. Laaggebergte en bos afgewisseld met open weides. Dorpjes liggen verspreid door het landschap. En zeker niet onbelangrijk: perfecte hellingen om kennis te maken met het paragilden.

Introductieweekend boeken

Helaas is er op dit moment nog geen (nieuwe) Introductieweekend gepland.