Paragliding Zekerheidstraining

Je vliegt al even, je brevet is (ruim) op zak. Soms voelt het wat hobbelig in de lucht. Doe ik wel de juiste dingen? En die inklappers, vang ik dat wel goed op? Word ik nu onzekerder of ken ik de marges van dit scherm nog niet zo goed….

Niks moet, maar veel mag is het motto bij onze zekerheidstraining. De training bestaat uit drie delen: zekerder worden, afdaaltechnieken en extreme vliegsituaties. Hoe veel en wat je doet, bepaal je zelf. Het is een persoonlijke week waarin we het programma aanpassen aan jouw wensen en kunnen. Een sterk aan te raden programma voor als je in de thermiek wil vliegen.

Samen met de instructeur verleg je jouw grenzen door ze voor je uit te duwen en niet te overschrijden. Maar wat zijn de grenzen van jezelf en je materiaal? Dit zoeken we uit aan de hand van een aantal leuke, ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen als knikken, rollen, inklappers, frontstall, snelle bochten, met losse handen vliegen en nog meer. Bij de afdaaltechnieken leren we je sneller naar beneden te komen. Je kunt dan grote oren met speed en de B-stall oefenen. Voor de steilspiraal hebben we sinds 2013 een aparte vierdaagse training opgezet, de spiraaltraining. Het goed leren beheersen van een steilspiraal vraagt echt meer tijd en is een vak apart. Bij de extreme vliegsituaties (optioneel) kun je denken aan inklappers met full speed, negatief en fullstall of andere persoonlijke wensen. Alle oefeningen worden vooraf doorgesproken en na afloop geëvalueerd. Van de extreme vliegsituaties worden video-opnamen gemaakt om na afloop te analyseren. Na zo’n week voel je je zekerder en vertrouwder met je scherm.

Onze locaties voor de zekerheidstraining worden zorgvuldig uitgezocht. Ze worden boven zoet water uitgevoerd. Zoutkristallen van zeewater tasten namelijk je scherm en je lijnen aan!  We verblijven tijdens de training in Oostenrijk op de camping in Greifenburg en gaan voor de extreme vliegsituaties  naar de Ossiacher See. Voor de training in Italië verblijven we op de camping in Lecco. Uiteraard vlieg je dan boven water met zwemvest en er ligt een boot standby. De groepsgrootte is maximaal 10 piloten met minimaal brevet 2. Wil jij graag de zekerheidstraining doen, maar je vliegmaatje niet, dan kan hij of zij gerust mee als vrijvlieger of deelnemen aan de gevorderdenopleiding of de beginnersopleiding in Greifenburg.

Wat bieden we

 • Cursus van zondagmorgen tot vrijdagmiddag
 • Nederlandstalige instructie van zeer ervaren berginstructeurs
 • Individuele begeleiding
 • Kleine groepen
 • Portofoon begeleiding (LPD)
 • Dagelijks weersinformatie
 • Verbetering van je vliegtechniek
 • Theorielessen
 • Theorieboek
 • Mogelijkheid van professioneel vervoer
 • Reddingsboot
 • Training boven zoet water
 • Optioneel reddingsvest huren
 • Aandenken aan de week
 • En natuurlijk de gezelligheid!

Reacties eerdere deelnemers:

Erik: Een zekerheidstraining is spannend en avontuurlijk, en vooral leuk en heel erg leerzaam.

Michiel: Zorgvuldig maar bijna onmerkbaar wordt je mentaal voorbereid om vliegoefeningen uit te voeren waarvan je een week eerder nog dacht: dat ga ik nooit doen!

Wat zijn de kosten?

€ 545,-
Training met eigen uitrusting

Waar bestaat deze prijs uit?
De training € 545,-
€ 635,-
Training met eigen scherm

Waar bestaat deze prijs uit?
De training € 545,-
Huur harnas en reserve € 90,-
€ 715,-
Training met eigen harnas en reserve

Waar bestaat deze prijs uit?
De training € 545,-
Huur scherm € 170,-
€ 805,-
Training inclusief uitrusting

Waar bestaat deze prijs uit?
De training € 545,-
Huur materiaal
Scherm, harnas en reserve
€ 260,-

Vereist minimaal niveau

Brevet 2 in bezit
Kunnen zwemmen

Algemene aandachtspunten

Goede gezondheid en normale conditie
Je moet een eigen uitrusting hebben
Portofoonfrequenties (LPD)
Headset met zendfunctie is vereist
Vervoer naar vlieggebieden gebeurt met eigen auto’s
Lift of buskosten niet inbegrepen
Verplicht met automatisch reddingsvest min. 150N
Huur reddingsvest 25,- euro per training
Herpakken, gaspatroon en smeltpil 35,- euro per activering
Herpakken reserve indien nodig
Enkelvoudige koepel 40,- euro
Dubbelkaps koepel 45,- euro
Cross reserve 45,- euro
Bestuurbare reserve 80,- euro

Locaties Paragliding Zekerheidstraining

Paragliding rond het Comomeer
Italië Alweer een aantal jaren zijn we te gast bij Aire Cornizzolo in Suello, aan de voet van Monte Cornizzolo aan de zuidkant van de Alpen. De ongekende gastvrijheid van deze locale vliegschool is hartverwarmend. Je treft hier normaal gesproken goed vliegweer en het is voor ervaren vliegers weer een uitdaging om hier overland te vliegen en aan onze zekerheidstrainingen deel te nemen.
Paragliding in Greifenburg
Oostenrijk Nog nooit hebben we zo’n weerzekere vliegstek gehad als Greifenburg! Hier worden veel vluchten gemaakt tijdens de cursusweken. Op deze plek is speciaal voor vliegers een infrastructuur gecreëerd. Op het Fliegercamp vind je een eersteklas camping, restaurant, appartementen en kamers met ontbijt; kortom ieders wensen kunnen worden vervuld.

Paragliding Zekerheidstraining boeken

Helaas is er op dit moment nog geen (nieuwe) ZHT gepland.