Brevet aanvraag

Air Time leidt op tot zelfstandig piloot. Je werkt tijdens onze opleidingen aan een aantal taken die gekoppeld zijn aan een bepaald brevet (Paragliding Pilot License, PgPL).
Het aanvraagformulier voor brevet 1 wordt door een paraglidingschool zelf uitgegeven, mits voldaan is aan alle eisen voor dit brevet. De brevetten twee en drie worden verstrekt door de KNVvL na overhandiging van jouw logboek waaruit blijkt dat je aan alle eisen hebt voldaan en een verklaring van de school dat je luchtwaardig bent. Het theorie-examen wordt door de KNVvL afdeling schermvliegen afgenomen.

Brevet 1 is oneindig geldig en brevet 2 en 3 verloopt na drie jaar als je niet voldoende vluchten in deze periode hebt kunnen maken. Meer info vind je op KNVvL afdeling schermvliegen

brevet

Brevet 1 aanvragen

Wil je brevet 1 aanvragen? Stuur dan het aanvraagformulier voor brevet 1 op naar de KNVvL. Heb je deze niet gekregen bij je opleiding, stuur dan een mail naar: mail@airtime.nl. Wij sturen hem dan zo spoedig mogelijk op.

Het ingevulde formulier stuur je op naar:

KNVvL Ledenadministratie
Houttuinlaan 16A
3447 GM Woerden

Brevet 2 aanvragen

Voor de aanvraag van brevet 2 moet je bij de KNVvL afdeling schermvliegen zijn. Als je alle taken goed beheerst, voldoende vluchten hebt gemaakt, van ons je luchtwaardigheid hebt ontvangen en het landelijke theorie examen hebt gehaald kan je brevet 2 aanvragen.

Brevet 3 aanvragen

Voor de aanvraag van brevet 3 moet je bij de KNVvL afdeling schermvliegen zijn. Als je alle taken goed beheerst, voldoende vluchten hebt gemaakt en het landelijke theorie examen hebt gehaald kan je brevet 3 aanvragen.