Reserve vouwen

Het uithangen, luchten, vouwen en inbouwen van reserveschermen moet voor de meeste reserveschermen officieel minimaal tweemaal per jaar gebeuren. Dit is afhankelijk van wat de fabrikant voor schrijft. Het belangrijkste is dat je reserve tijdens het vliegen niet langer geleden als de gestelde termijn opnieuw gelucht en gevouwen is. Door het opnieuw vouwen opent een reserve sneller doordat er makkelijker weer lucht tussen de doeklagen kan komen. Een snelle opening is belangrijk bij problemen laag bij de grond of problemen waarbij jij er momenten zijn met weinig snelheid is in horizontale of verticale richting zoals bij negatief.

 

Laten vouwenreserve vouwen

Wij vouwen bijna alle type reserveschermen.Je kunt je reservescherm bij ons brengen of aan ons opsturen. Wij zorgen ervoor dat deze op de juiste manier wordt uitgehangen, gelucht en gevouwen. Wij hebben hiervoor een vouwtafel en de juiste tools. Tijdens het vouwen wordt je reservescherm visueel gecontroleerd op meer dan twintig punten. Hiervan krijg je een rapport mee wat tevens geldt als vouwbewijs. Wij vouwen het hele jaar door reserveschermen. Bestuurbare reserveschermen laten wij vouwen op dezelfde plek als waar wij onze schermen laten keuren. Wil je dat wij je reserve vouwen? Neem dan contact met ons op.

Opsturen

Je kan je reserve, al dan niet met harnas ook aan ons opsturen. Neem van te voren contact op om te controleren of we er zijn om het pakket aan te nemen. Als je alleen je reserve aan ons opstuurt laat deze dan in de binnencontainer zitten om te voorkomen dat de lijnen in de knoop raken. Vergeet niet je naam, adres en contactgegevens in het pakket mee te sturen. Je kan bij ons langskomen om het weer op te halen of wij sturen het weer aan je terug.

Zelf vouwen

Je kan je reserve zelf opnieuw luchten en vouwen. Volg dan goed de handleiding van de reserve. Het vouwen is op zich niet zo moeilijk maar het maken van fouten ook niet. Zeker als je het maar een keer per jaar doet.