Schermkeuring

Lijnlengtes

Om de twee jaar moet een scherm gekeurd worden op luchtdoorlatendheid, scheurvastheid, lijnlengtes en slijtage. Deze belangrijke check moet bij schoolschermen zelfs elk jaar! Door het veranderen van lijnlengtes, het poreus worden van het doek door UV-stralen of mechanische slijtage kunnen schermeigenschappen veranderen. Het scherm verliest daardoor zijn vliegeigenschappen en kan gevaarlijk worden. De classificering van het scherm is niet meer gewaarborgd!

Wij keuren de schermen niet zelf maar laten dit doen door de fabrikant zelf of bij een speciaal keuringsstation welke toestemming heeft van de betreffende fabrikant om te keuren. Zij zijn altijd op de hoogte van de juiste gegevens, nieuwste eisen en methodes.

Oud stof

Om je scherm te laten keuren kun je deze bij ons langs brengen. Wij zorgen ervoor dat het scherm gekeurd wordt en je het scherm binnen een paar weken retour hebt. Van de keuringsresultaten krijg je een officieel en duidelijk overzicht mee. Wil je dat wij je scherm keuren? Neem dan contact met ons op.

Een piloot die onder een niet gekeurd scherm vliegt, kan problemen krijgen met de verzekering in geval van een ongeluk.