Barry Zeldenrust

Geplaatst in Instructieteam op

Als kleine man van 12 was ik stinkend jaloers op mijn vader, die dat jaar ging paragliden. Helaas voor hem, maar een geluk voor mij, want het jaar erna mocht ik met mijn vader mee gaan paragliden.

Eenmaal een beginnerscursus achter de rug, kende ik al snel alle literatuur die er was te vinden over het schermvliegen. Ik kende alle sites en kon de meeste video’s wel dromen.

Sinds 1998 heb ik ondertussen genoeg vlieguren gemaakt, om te kunnen zeggen dat ik echt verslaafd ben aan deze sport. De vrijheid om je te bewegen in deze driedimensionale wereld blijf ik elke keer heel bijzonder vinden.

Tijdens mijn studie had ik helaas minder geld om te vliegen en kwam het vliegen daadoor op een laag vuurtje te staan. In mijn laatste twee jaar op de Academie Lichamelijke Opvoeding wist ik het voor elkaar te krijgen dat ik 2 dagen per week stage kon lopen. Dit deed ik bij een paraglidingsschool in de achterhoek die veel lierde. In deze 2 jaren heb ik heel veel lesgeven, maar zelf ook heerlijk kunnen vliegen. Een stage met paragliden en er nog studie punten voor krijgen ook…

Ik kon me haast niks beter wensen op dat moment.

Begin 2006 begon mijn behoefde om meer te vliegen in de bergen toe te nemen. Ik wilde langer, verder vliegen en meer leren als dat ik al wist.

Mijn liefde voor de sport geeft mij elke keer weer een goed gevoel en dat gevoel wil ik graag met iedereen delen.