Jeroen Cramer

Geplaatst in Instructieteam op
In 2001 was ik in de Spaanse Pyreneeën en zag ik voor het eerst een aantal schermen vliegen. Ik kwam al jaren in de berggebieden van Europa, maar tot dat moment was ik gek genoeg nog nooit een paraglider tegengekomen. Dát wilde ik wel eens proberen en een dag later kreeg mijn luchtdoop als passagier aan een tandemscherm. Wat een beleving! De rust, de uitzichten en de wind in je gezicht. Beter en mooier dan alle bergtoppen die ik daarvoor had beklommen. In minder dan een minuut na de start wilde ik die stuurlijnen zelf wel vasthouden. Helaas dacht de piloot daar anders over. Eén ding was meer dan duidelijk geworden; Ik wilde leren paragliden en het vliegen heeft mij sindsdien niet meer losgelaten.

Ik ben bij Air Time gestart met mijn eerste cursusweek in Andelsbuch en mijn tweede in Greifenburg. Na een stuk of wat vervolgweken, haalde ik mijn brevetten en vloog ik mee met een aantal specials. Daarna vloog ik vooral veel zelf, waar en wanneer het maar kon. Ik ontdekte de Alpen opnieuw, maar nu vanuit de lucht \o/

Als gebrevetteerde piloot heb ik het ook altijd erg leuk gevonden om het vliegvirus op anderen over te dragen. Uit puur enthousiasme voor de sport. En toen ik in 2014 eindelijk voldoende tijd had om hulpinstructeur bij Air Time te worden, meldde ik mij meteen aan. Want paragliden (in de bergen) is toevallig wel de allergaafste sport.