Jos Kamphuis

Geplaatst in Instructieteam op

Vliegeren, daar is het allemaal mee begonnen. En het kwam ook wel een beetje door de tandarts die hele mooie foto’s aan de muur had hangen. In de bergen aan een parapente, indrukwekkend als je daar als kleine jongen naar staat te kijken. Vliegeren was zoals gezegd de eerste, haalbare, stap. Op de Ginkelse heide kwam ik op een dag een wel hele grote vlieger tegen. De opzetoefeningen van deze piloot zagen er indrukwekkend uit. Dat wilde ik ook!

Pas na mijn studie ben ik naar de paragliding beurs in Wageningen gegaan. Met een folder voor een liercursus op zak kwam ik thuis. Direct een cursus geboekt. En in het najaar meteen een bergcursus erachteraan. Alhoewel het lieren ontzettend tof is merkte ik dat het bergvliegen mij toch meer aansprak, hier heb ik de focus op gelegd en mijn brevet was snel binnen. De kick van elke vlucht is nog steeds enorm!

In 2009 kwam ik in aanraking met Airtime, na deze week kwam snel het verzoek of ik geen interesse had in meer. Zodoende sta ik tegenwoordig ook veel op de berg. Het lesgeven spreekt mij enorm aan omdat elke groep steeds weer leuk en gezellig is. Dat geeft veel energie! Het lesgeven gecombineerd met de heerlijke omgeving, de bergen en het buiten zijn maken voor mij een cursusweek een topweek!

Naast het vliegen zit ik graag op de fiets om mijn energie kwijt te raken, in Nederland, in de bergen of desnoods naar de bergen toe. Maar toch, ben ik zonder parapent op een vliegstek dan begint het erg te jeuken…