Paragliding rond het Comomeer (Italië)

Alweer een aantal jaren zijn we te gast bij Aire Cornizzolo in Suello, aan de voet van Monte Cornizzolo aan de zuidkant van de Alpen. De ongekende gastvrijheid van deze locale vliegschool is hartverwarmend. Je treft hier normaal gesproken goed vliegweer en het is voor ervaren vliegers weer een uitdaging om hier overland te vliegen en aan onze zekerheidstrainingen deel te nemen.

Como meerHet is hier wel een totaal ander vlieggebied als dat wat je normaal gewend bent bij ons. Het is aardig bebouwd op de mooie hellingen langs het Comomeer, maar het heeft een ongekende sfeer:

  • De knusse camping
  • De zalige ijssalon
  • De gezellige pizzeria van Gioachino
  • Het handige restaurant bij de landing

Maken van Como een unieke vlexcaliburiegstek.

Ook voor de niet-vliegende familie is het hier goed vertoeven. De vliegstek is ongeveer 8 kilometer vanaf de camping. Vlakbij vind je ook de Excalibur, de beste ijstent uit de hele omgeving. Je gelooft het niet, maar er zijn mensen uit het instructieteam die alleen al om het lekkere ijs mee willen naar deze stek.

Overnachten

Hotel de Gouden LeeuwEr zijn drie mogelijkheden voor overnachting. Camping Riva Bella ligt direct aan het water van het Lago di Lecco en heeft elke morgen warme broodjes met een groot gat erin. Het onderkomen bij gastheer Gioachino van Pizzeria Sirena heeft eenvoudige kamers met douche en toilet op de gang. De prijs voor een overnachting is € 30,- pp/pn inclusief ontbijt. Dit onderkomen ligt op ongeveer 2 km vanaf de camping. Hier zijn we ook veelvuldig te gast voor het avondeten. Vlak bij de landing in Suello staat Bed & Breakfast hotel de Gouden Leeuw. Het is een oud omgebouwd hotel, erg mooi en splinternieuw ingericht. De prijzen liggen gemiddeld rond de € 30,- pp/pn inclusief ontbijt.

Pizzeria SIRENA Via Roma 15 Vercurago Tel. 0341/420221 Italia
Camping rivabella e-mail: rivabellalecco@libero.it
Hotel de Gouden Leeuw E-mail: info@leondoro-pusiano.it

Overnachting Camping Rivabella

Volwassenen €9,00 pppn
Kinderen tot 14 jaar €5,50 pppn
Hele standplaats / halve standplaats €14,- pn / €8,- pn
Hond €3,- phpn
Douche (warm water) €0,50 per douche
Boot aanlegplaats €8,- pbpn

Geraadpleegd op 23-06-2020. Voor actuele informatie en prijzen kunt u contact opnemen met de camping.

Bereikbaarheid

De reisafstand is 1000 kilometer vanaf Utrecht. Het is per auto gemakkelijk te bereiken. Ook met het vliegtuig is het goed te doen, voor niet al teveel geld. Je vliegt naar Bergamo en kunt met de trein weer makkelijk in Lecco komen.

Cursussen in Paragliding rond het Comomeer

Helaas is er op dit moment nog geen (nieuwe) datum gepland.