Paragliding in Rodeneck (Italië)

Even weg van alle drukte en ontspannen vliegen in een rustige omgeving. Rodeneck biedt de rust en de prachtige natuur die je van een (klein) vlieggebied wenst. En dat alles aan de voet van de Dolomieten.

Rodeneck bij Brixen in Zuid-Tirol heeft een mooie oefenhelling dichtbij het hotel waar we verblijven. De locatie biedt een mooie hoogte om de oefeningen voor brevet 2 te doen. Daarnaast is er alle gelegenheid voor thermiekvliegen. De mogelijkheden zijn legio, terwijl het tegelijkertijd echt het gevoel van een privé vlieggebied geeft.

Het hoogteverschil vanaf de hoofdstartplek (512 meter) naar de enorm grote landing is genoeg om veel oefeningen te doen. De afstand tussen start en landing is relatief kort. Daarom heb je voldoende hoogte boven de landing om de oefeningen ook verder uit te bouwen.

De startplek ligt mooi georiënteerd op het zuid-zuidwesten waardoor de zon een heel groot deel van de dag mooi op de helling staat. Thermiek zal hier ook zeker later op de dag zorgen voor mooie lange vluchten en ervoor zorgen dat we een mooi lang venster hebben om te kunnen starten.

Voordelen van dit gebied: gunstige weersomstandigheden door ligging aan de zuidkant van de Alpen; zeer grote landing op vijf minuten loopafstand van het hotel en een snelle rit naar de startplaats waardoor er gemakkelijk veel gevlogen kan worden.

Overnachting Rodeneck

We slapen in het pension van Peter en Elisabeth Scherer; Untergopprathof. Dit is een typische zuid-Tiroler pension met een sfeervolle inrichting.

De kamers beschikken over douche, wc, föhn en satelliettelevisie. Ook aan de inwendige mens wordt goed gedacht. Er is een ontbijtbuffet en een heerlijk diner. Vegetarisch eten is mogelijk (na melding van deze wens aan de keuken tijdens het begin van de week).

Wil je ’s avonds nog even ontspannen, dan kan dat in de sauna of het buitenzwembad. Je kunt je ook lekker uitleven met een potje tafeltennis!

In het hotel verblijven we op basis van halfpension. Ontbijt en diner zijn dus al bij de prijs inbegrepen. Voor een eenpersoonskamer wordt meerprijs gerekend. Wil je een eenpersoonskamer, geef dit aan bij je inschrijving (bij de opmerkingen). Als je dit niet aangeeft, dan wordt je ingedeeld in een tweepersoonskamer.

Er zijn op deze locatie geen mogelijkheden om te kamperen.

Untergopprat Hof
Nauders 65
39030 Rodeneck (BZ), Italie
Tel. +39 0472 454136
Fax +39 0472 454136
info@untergopprathof.com

Kosten

De reis is inclusief de hotelovernachtingen op basis van halfpension. Je wordt ingedeeld in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer reserveren is beperkt mogelijk. Daar wordt een toeslag van € 13 per dag voor gerekend. Je kunt bij ons navragen of er nog eenpersoonskamers beschikbaar zijn. De drankjes bij het avondeten zijn niet inbegrepen.

Het vervoer in Rodeneck is inbegrepen in de totaalprijs.

De kosten voor dit gebied is het normale cursus- of vrijvliegtarief plus  420 voor de overnachtingen op basis van halfpension, het vervoer van en naar de startplek en het start- en landingsgeld.

  • 7 overnachtingen op een tweepersoonskamer
  • 7 x ontbijt
  • 7 x diner (driegangenmenu)
  • Vervoer naar de startplek
  • Start en landingsgeld

Bereikbaarheid

De reisafstand vanaf Utrecht is 980 kilometer. Untergopprathof is gemakkelijk te bereiken per auto.

Plaats informatie

Rodeneck

Cursussen in Paragliding in Rodeneck

Helaas is er op dit moment nog geen (nieuwe) datum gepland.