Paragliding in Westendorf (Oostenrijk)

Westendorf is een dorp in het midden van de Kitzbüheler Alpen. De ligging en de typisch Oostenrijkse gezelligheid zorgen ervoor dat dit charmante plaatsje absoluut de moeite waard is om te bezoeken.

IMG_4710Het sfeervolle kleine plaatsje is mooi gelegen rond een prachtig kerkje dat bijzonder is door haar ui-vormige toren. Westendorf heeft prachtige startplekken waar bijna altijd gestart kan worden. Zeker als je ook de achterwaartse starttechniek beheerst, is het gebied met de top van de Choralpe interessant! Het hoogteverschil tussen start en landing is bijna 1000 meter.

IMG_0160 Eenvoudig bovenkomen en bovenblijven door prachtige namiddagsthermiek waar het overal omhoog gaat. Dat is vliegen in Westendorf. Na de landing ben je met de lift binnen de kortste keren weer boven om nog een keer te gaan! Je kunt in drie richtingen starten. In de morgen start je meestal richting het oosten en in de middag meestal richting het westen. De ochtendzon warmt de kom, die zich aan de oostkant bevindt, al vroeg op. Dit zorgt voor prima ochtendomstandigheden. De westplek is de plek waar iedereen prima vanaf komt. De noord startplek is niet geschikt voor beginners omdat deze nogal stijl afloopt. Deze wordt in de regel ook niet vaak gebruikt. Het landingsveld is erg groot en daarmee ook veilig en makkelijk aan te vliegen. Het landingsveld ligt direct bij de gondellift en de parkeerplaats. Je pakt je spullen in en je kunt direct weer naar boven. Net zo gemakkelijk!
Ook voor overlandvliegen kun je in het Brixental terecht. Als je hoogte maakt aan de oostkant dan kun je oversteken, naar Hohe Salve, en verder het Brixental invliegen of richting de Wilde Kaiser. Je zult zien, het Brixental is absoluut de moeite waard!

DSCF2252Ook is Westendorf bekend wegens talrijke mogelijkheden om te ontspannen of sportief bezig te zijn. Daarnaast biedt het sympathieke plaatsje Westendorf veel inkoopmogelijkheden, cafés en restaurants met zonneterassen en heerlijke wandelwegen. In deze weken zullen we proberen elke avond met de groep naar een nieuw restaurant te gaan. Als je met de tent bent kan je natuurlijk ook bij de tent eten, maar je bent altijd welkom om met de groep te eten. Ook zullen we één avond gezellig gaan barbecueën. Deze barbecue wordt meestal gehouden bij Haus Leo waar de meeste instructeurs slapen.

Overnachting

Tijdens de week Westendorf kan je overnachten op de camping of bijvoorbeeld Haus Leo. Dit huis heeft meerdere kamers met douche, wc, kabel televisie en balkon. Vanuit het huis heb je uitzicht op de vliegbergen rondom. Het huis heeft een gezellige grote tuin waar je nog heerlijk kan nagenieten van je dag en het avondzonnetje.

IMG_4703Haus Leo
Familie Leo und Margreet Zass
Dorfstraße 132
A-6363 Westendorf/Tirol
Email: info@haus-leo.info
Internet: http://www.haus-leo.info
 
Panorama Camping Westendorf
Mühltal 70
A-6363 Westendorf / Tirol
Telefon: +43 (0)5334 6166
Telefax: +43 (0)5334 6843
E-Mail: info@panoramacamping.at
Internet: http://www.panoramacamping.at

Kosten

Overnachting

Camping: +/- €20,- inclusief tent pppn
Huis Leo zomer 2 persoons kamer: €26,5,- pppn incl. ontbijt
Huis Leo toeslag 1 persoonskamer: €3,-

Geraadpleegd op 7-12-13. Voor actuele informatie en prijzen kunt u contact opnemen met Huis Leo. Vermeld dat u voor Air Time komt.

Lift en vervoer

Enkele liftvaart €15,-
Dagkaart €29,-
6 dagenkaart €107,-

Geraadpleegd op 7-12-13. Voor actuele informatie en prijzen kunt kijken op http://www.westendorf.at/

 

Bereikbaarheid

Westendorf ligt 914 kilometer van Utrecht af en is goed te bereiken. Het ligt 15 km van de snelweg af en over de laatste 15 kilometer doe je ongeveer 20 minuten. De dichtstbijzijnde luchthaven is Innsbruck. Er is meer dan genoeg vliegverkeer op Innsbruck en af hier kun je met een busdienst in Westendorf (80 km van Innsbruck) komen.

Plaats informatie

www.westendorf.at

Webcam

Cursussen in Paragliding in Westendorf

Helaas is er op dit moment nog geen (nieuwe) datum gepland.