Andelsbuch / Bezau; de voordelen

Geplaatst in Nieuws op

andelsbuch startDit jaar staat Andelsbuch 24 jaar bij ons op het programma voor de beginners- en gevorderdencursussen. Het is een leuk vlieggebied met een heel eigen karakter.

lift andelsbuchVliegen

De landing met een restaurantje ligt in Andelsbuch naast de lift. En in Bezau is er een ruime landing op nog geen vijf minuten lopen van de nagelnieuwe gondellift. Met deze lift ben je in circa 20 minuten boven. De startplekken zijn ruim en niet steil en bieden hiermee een goede mogelijkheid om aan je (rug)start te werken. Daarbij is toplanden ook mogelijk. Het hoogteverschil is meer dan 900 meter en de landingen liggen relatief dicht bij de startplekken. Hierdoor is er veel ruimte om je oefeningen te doen of gewoon lekker te genieten. Je kunt al vrij snel in je opleiding lang in de lucht blijven door de dagelijkse soarwind en rustige thermiek. Deelnemers met genoeg ervaring maken met grote regelmaat vluchten van meerdere uren. In Andelsbuch bieden we vliegweken aan voor zowel beginners, gevorderden en vrijvliegers.

Reis en verblijf

Andelsbuch ligt relatief dicht bij Nederland. Met een reisafstand van circa 800 km vanaf Utrecht is het best goed te doen. Onze vaste overnachtingsplek is Gasthof Ritter, dat precies tussen de vlieggebieden Andelsbuch en Bezau in ligt.  Het is een hotel en een camping. In de avond maken we daar vaak een kampvuur en kunnen we zelf barbecueën. Verder zijn er diverse (betaalbare) restaurantjes in de buurt.

Ook voor de niet-vlieger…
…is er veel te doen! De liften omhoog zijn heel betaalbaar en met de Bregenzerwaldkarte kun je1 keer per dag gratis met de liften omhoog. Daarbij gratis met de streekbus door de omgeving en is er nog veel meer mogelijk. Het is een prachtig wandelgebied. Uitstapjes naar de Bodensee en naar Lindau zijn zeer de moeite waard. Gasthof Ritter staat aan het eind van een spoorlijntje met stoomtrein.

Kortom een interessant vlieggebied dat het bezoeken waard is! Meld je nu via de site aan voor een beginners- of gevorderdencursus paragliding in Andelsbuch / Bezau!