Barry en Ayke doen de opleiding tot Duits Instructeur

IMG-20161107-WA0006Het leuke aan de sport paragliding is dat je kan blijven leren. Barry en Ayke die beide meer dan de helft van hun leven aan een paraglider vliegen leren ook nog steeds. En dat is leuk. Drie weken geleden zijn zij dan ook naar zuid Duitsland vertrokken om twee weken deel te nemen aan de opleiding tot Gleitschirm Fluglehrer van de DHV.

De eerste week bestond uit theorielessen over verschillende onderwerpen. Van luchtrecht en aerodynamica  tot methodiek en pedagogiek. De lessen werden gegeven door vakspecialisten zoals Michael Nestler die vele fabrikanten, waaronder Swing, helpt bij het ontwerpen van schermen.

In de tweede week was er vooral aandacht voor vliegpraktijk. De Duitsers en Oostenrijkers hebben bijvoorbeeld een andere startmethode. Barry en Ayke hebben zich deze methode ook eigen gemaakt. Bij de beoordeling moest dit zo netjes worden uitgevoerd dat het voor een deelnemer duidelijk te zien is wat diegene moet doen.

IMG-20161112-WA0002Tijdens dit opleidingsdeel bleek dat de opleiding in Nederland zoals die door Air Time gegeven wordt goed in elkaar zit. Zodanig dat zij bepaalde onderdelen willen gaan overnemen.

Barry en Ayke zijn nu voor dit deel geslaagd en gaan verder met de opleiding om het Duitse brevet voor Duits Instructeur te behalen.