Doe mee met onze reserve-gooi-dag en vergroot je veiligheid

Geplaatst in Nieuws op

Reserve-gooi-dag, een zekere ervaring!

reservegooidagGelukkig is het in de praktijk bijna nooit nodig, maar voor iedere paraglidingpiloot is het belangrijk te weten hoe je het reservescherm werpt. Hierbij gaat het om ‘blindelings’ je greep kunnen pakken; leren op welke manier en hoeveel kracht het kost om de reserve te werpen. Het kan seconden schelen als je het werpen van een reserve hebt geoefend. Op de informatieve en gezellige reserve-gooi-dag bieden we jou de mogelijkheid om in de sporthal slingerend aan de touwen je reserve te werpen. En krijg je een presentatie over de laatste ontwikkelingen van reserveschermen, theorie over reserveschermen en de do’s and don’ts van het werpen. Je kunt meedoen met je eigen materiaal of met materiaal van de school.

Wij luchten en vouwen je reserve
Omdat het reservescherm elk jaar dient te worden gelucht, nemen we alle reserveschermen na afloop van de reserve-gooi-dag mee naar Ravenswaaij. Hier worden ze gelucht en opnieuw gepakt. Binnen twee weken kun je jouw reservescherm weer ophalen. Je krijgt hiervan bericht. Wij houden ook rekening met spoed. Geef dit aan ons door en jouw reserve wordt met voorrang gedaan.

 

  • Datum: zondag 24 februari a.s.
  • Locatie: sporthal de Korf aan De Smidse 1 in Leusden.
  • Tijd 14.30 tot 17.00 uur
  • Deelname met materiaal van Air Time € 20
  • Deelname met eigen materiaal € 55 (incl. luchten, vouwen en inbouwen)
  • Programma: Theorie over reserveschermen, ontwikkelingen, de do’s and don’ts van het gooien en een vouwdemonstratie gevolgd door praktijk met onder begeleiding je reserve werpen.

Klik hier voor aanmelden voor deze dag via de site

Kan je deze dag niet?
Kun je niet op onze reserve-gooi-dag, dan is het mogelijk om je reserve bij ons in Ravenswaaij te brengen of aan ons op te sturen. Wij vouwen het hele jaar door reserveschermen. Neem om een afspraak hiervoor te maken even contact met ons op. Telefoon 0345 558881 of mail.

Zelf vouwen
Natuurlijk kan je ook zelf je reserve luchten en vouwen. Wees hiermee echter voorzichtig en volg de handleiding goed. Het vouwen is niet zo moeilijk, maar het verkeerd doen is zo gedaan. Één op de tien reserve’s die niet door ons zijn gevouwen en alsnog bij ons komen, hebben problemen die de werking vertragen of de werking zelf geheel onmogelijk maken.