Lezingen 25 & 26 januari

Op 25 en 26 januari zullen wij op onze nieuwe locatie lezingen organiseren die voor iedereen interessant zijn. Altijd al willen weten hoe de keuring van een scherm nou in zijn werk gaat? Of heb jij vragen over het RAST systeem die je graag aan iemand van SWING zou willen stellen? Jullie zijn allemaal van harte welkom! Op beide dagen zijn wij na de lezing open en zorgen wij aan het einde van de dag voor een hapje en een drankje.

Lezing schermkeuring (gegeven door Ayke)

Iedere twee jaar moet je je scherm laten keuren. Maar wat doen ze dan eigenlijk? Waar kijken ze naar en wat meten ze? Na de keuring zit er altijd zo mooi bundeltje papier bij met gegevens erop, maar hoe moet je de uitkomsten nou eigenlijk lezen? Aan de hand van foto’s, film en materialen laat Ayke je zien wat de keuring inhoudt, waar je scherm op getest wordt en wat er nou eigenlijk bedoelt wordt met de gegevens die op dat papiertje staan die je mee krijgt. Wil je hierbij zijn? Meld je dan even aan door een mailtje te sturen.

Lezing Swing RAST (gegeven door Lars van Swing)

Inmiddels is het RAST (RS) systeem bij velen een bekend begrip geworden. Een techniek waarbij er een dwarswand van links naar rechts door het scherm is gezet met of zonder ventielen. In de afgelopen jaren is de techniek in de praktijk getest en steeds meer piloten raken overtuigt van de werking door eigen ervaring. Swing heeft het RAST inmiddels in al hun modellen toegepast. Maar wat is RAST nu eigenlijk, wat doet het nu wel of niet. Wat zijn de voordelen? En zijn er ook nadelen? Wil je alles weten over het RAST-systeem? Kom dan naar deze lezing. Aan de hand van foto’s, video’s, materiaal en uitleg krijg je een duidelijk beeld wat RAST inhoudt. Bij deze lezing zal ook iemand van Swing aanwezig zijn. Na de lezing is er ook genoeg ruimte voor persoonlijke vragen. Wil je hierbij zijn? Meld je dan even aan door een mailtje te sturen.

Tijd: 11.00 uur
Locatie: De workshops zullen plaats vinden op onze nieuwe locatie in Haarlem.
A. Hofmanweg 5A
2031 BH Haarlem


Na de lezing zijn we open met een hapje en een drankje.