Reizen naar Oostenrijk

Geplaatst in Nieuws op

Het mag weer; reizen naar Oostenrijk! Vanaf vandaag (woensdag 2 juni) zijn we weer welkom in Oostenrijk. Uiteraard dienen we ons wel aan de maatregelen te houden die rondom Corona gelden en om het land in te komen zijn er twee document die je moet kunnen tonen als je gecontroleerd wordt. Welke dit zijn hebben we voor je uitgezocht.

Duitsland
Voordat je in Oostenrijk komt, reizen we door Duitsland heen. Ook hier zijn maatregelen rondom Corona, maar het goede nieuws is dat je bij een doorreis door Duitsland geen documenten hoeft te tonen.

“Een uitzondering op de meld-, test- en quarantaineplicht geldt voor transitverkeer: mensen die alleen op doorreis zijn en daar niet verblijven hebben geen meld-, test- en quarantaineplicht. U moet op doorreis Duitsland wel direct verlaten. Mogelijk moet u, als u onderweg wordt gecontroleerd, kunnen aantonen waarom u door Duitsland rijdt.
Mensen die minder dan 24 uur in Duitsland blijven, hoeven zich niet vooraf aan te melden en niet in quarantaine.”

Oostenrijk
1. Oostenrijk werkt ook met de 3G’s (getest, genezen, gevaccineerd).

Getest
Indien je getest bent moet je een PCR test met reiscertificaat kunnen tonen. Deze is 72 uur geldig. Wanneer je een antigen test gedaan hebt met reiscertificaat is deze 48 uur geldig. Als voorbeeld kan je via deze website een afspraak maken.

Genezen
Indien je kan aantonen dat je in de afgelopen 6 maanden Corona hebt gehad geldt dit ook als geldig document.

Gevaccineerd
Indien je gevaccineerd bent dien je dit bewijs mee te hebben om te kunnen laten zien. Deze is geldig indien je je eerste prik meer dan 22 dagen geleden, maar niet meer dan 3 maanden geleden, gehad hebt. Beide prikken al gehad? Dan is het bewijs uiteraard ook geldig!

2. Daarnaast dien je deze website in te vullen waarbij je aangeeft van wanneer tot wanneer je in Oostenrijk verblijft.

3. Eenmaal aangekomen in Oostenrijk en op de camping zelf kunnen we vrij bewegen. Er geldt in Oostenrijk wel een mondkapjes plicht op een aantal locaties (denk aan winkels, binnenkomst restaurant) met FFP-2 mondkapjes. Deze mondkapjes beschermen zowel jezelf als de ander.

Wil je nog verder lezen over de maatregelen lees dan dit document of kijk verder op deze website van het Oostenrijkse ministerie. Bellen of mailen mag uiteraard ook.

Nederland
Op het moment heeft Nederland Oostenrijk als geel land staan, bij terugkomst uit Oostenrijk heb je dus geen negatieve test nodig en hoef je niet in quarantaine.