Reservegooidag 15 maart 2020

Reservegooidag, een zekere ervaring!

reservegooidagGelukkig is het in de praktijk bijna nooit nodig maar voor iedere paraglidingpiloot is het belangrijk te weten hoe je het reservescherm werpt. Hierbij gaat het om ‘blindelings’ je greep kunnen pakken, hoe je deze moet pakken en hoeveel kracht het kost te werpen. Het kan seconden schelen als je het werpen van een reserve hebt geoefend. Op de informatieve en gezellige reservegooidag bieden we jou de mogelijkheid om in de sporthal slingerend aan de touwen je reserve te werpen. En krijg je een presentatie over de laatste ontwikkelingen van reserveschermen, theorie over reserveschermen en de do’s and don’ts van het werpen. Je kan meedoen met je eigen materiaal of met materiaal van de school.

Wij luchten en vouwen je reserve
Omdat het reservescherm altijd dient te worden gelucht, nemen we alle reserveschermen na afloop van de reservegooidag mee naar Haarlem. Hier worden ze gelucht en opnieuw gepakt. Binnen 2 weken kun je jouw reservescherm weer ophalen of we sturen hem naar je op. Je krijgt hiervan bericht. Heb je op de planning staan om binnenkort te gaan vliegen? Laat het ons even weten, dan kunnen we daar rekening mee houden.

  • Datum: zondag 15 maart 2020
  • Locatie: sporthal de Korf aan De Smidse 1 in Leusden.
  • Aanvang 14.30 tot 17.30 uur
  • Deelname met materiaal van Air Time 20,- euro
  • Deelname met eigen materiaal 55,- euro (incl. luchten, vouwen en inbouwen)
  • Programma: Theorie over reserveschermen, ontwikkelingen, de do’s and don’ts van het gooien en een vouwdemonstratie gevolgd door praktijk met onder begeleiding je reserve werpen.

Klik hier voor aanmelden voor deze dag via de site

Kan je deze dan niet?
Kun je niet op onze reservegooidag dan kun je jouw reserve bij ons in Haarlem brengen of aan ons op sturen. Wij vouwen het hele jaar door reserveschermen. Voor het maken van een afspraak neem even contact met ons op. Telefoon 06 13555887 of mail.

Zelf vouwen
Natuurlijk kan je ook zelf je reserve luchten en vouwen. Wees hiermee voorzichtig en volg de handleiding goed. Het vouwen is niet zo moeilijk maar het verkeerd doen is net zo makkelijk. Eén op de tien reserve’s die niet door ons gevouwen zijn, maar die we alsnog binnen krijgen hebben problemen die de werking vertragen of zelf geheel onmogelijk maken.