Schermkeuring voor bijna alle merken

Wat is een schermkeuring?

Je eigen scherm moet iedere twee jaar een schermkeuring ondergaan. Er wordt dan zeer kritisch gekeken naar de risers, de lijnen en het doek van het scherm. Alle onderdelen en constructies worden visueel bekeken. De lijnen worden gecontroleerd op beschadigingen en vervolgens allemaal opgemeten. Zodra een lijn beschadigd of niet de juiste lengte meer heeft, wordt deze vervangen. Het gaat dan al om millimeters. Ook de sterkte van de lijnen wordt gecontroleerd. schermkeuring 2Afhankelijk van de leeftijd of de staat van het scherm worden één of meer lijnen op sterkte op een trekbank getest door de lijn stuk te trekken en daarbij de sterkte te meten. De lijnen worden dan door origineel lijnmateriaal vervangen. Het doek wordt op meerdere punten gecontroleerd op porositeit, vervorming en scheursterkte. De porositeit wordt getest door met een porositeitsmeter lucht door het doek te trekken. De duur om een bepaald volume lucht door het doek te trekken geeft de porositeit aan. Vervorming van het doek kan ontstaan door zware belastingen aan het doek. Dit is zichtbaar aan het doek door rimpelingen. De scheursterkte wordt bepaald door met een vooraf bepaalde kracht een naaldje door het doek te trekken. Deze test wordt pas gedaan als daar aan de hand van de porositeittest aanleiding toe is. Daarnaast worden ook andere punten van een scherm goed bekeken zoals bijvoorbeeld de naden, risers en schroefsluitingen.

schermkeuring 5Schermkeuring is specialisme
Wij voeren de schermkeuring niet zelf uit omdat wij van mening zijn dat dit een specialisme is. Een scherm in een goede conditie keuren is niet zo moeilijk maar eventuele problemen herkennen wel. Ook moet je goed op de hoogte blijven van de gebruikte materialen, technieken van reparatie kennen en over de juiste meetapparatuur en vervangende materialen beschikken.

schermkeuring 1
Jouw scherm laten keuren
Bij ons kan je jouw scherm het het hele jaar brengen om te laten keuren. Wij maken geen onderscheid in merken. Wel is het  handig om je scherm in de winter te brengen voor de schermkeuring. Dan mis je hem nog het minst en je scherm is weer op tijd klaar voor het vliegseizoen weer begint.

Je kan ons bellen 0345 558881 of mailen voor een afspraak om je scherm te brengen of aan ons op te sturen voor een schermkeuring.

Hoe ziet een schermkeuring eruit?
Wil je weten hoe zo’n keuring in zijn werk gaat? Wij hebben een film gemaakt over de uitvoerige schermkeuring zoals wij die laten doen.