KNVvL theorieexamen

Theorie examen KNVVL 26 februari en 17 april

Voortaan zullen er drie momenten per jaar zijn om KNVvL theorie examen te doen. Voor dit jaar is dat op donderdagavond 26 februari (geen vrijdag deze keer), vrijdagavond 17 april en een avond in oktober of november. De locatie is de Jaarbeurs in Utrecht. Inschrijven kan uitsluitend via de webshop van de KNVvL, via http://webshop.knvvl.nl/webshop/contents/nl/d15.html

Een regelmatig gehoorde klacht van examenkandidaten is dat als zij voor het KNVvl theorie examen zakken in het voorjaar , de eerstvolgende gelegenheid om examen te doen pas weer na afloop van het vliegseizoen is. Hiermee is de examenkandidaat dus effectief een heel vliegseizoen brevetloos. Daarnaast kunnen er nog allerhande persoonlijke redenen zijn waarom een door de KNVvL afdeling schermvliegen geprikte datum niet uitkomt voor een kandidaat.

Het bestuur van de KNVvL afdeling schermvliegen vindt het belangrijk te kijken hoe ze de leden zo goed mogelijk kunnen faciliteren. Daarom is er in de afgelopen ledenvergadering besloten vanaf dit jaar 3x een theorie examen te organiseren voor brevet 2 en 3.