Verder met paragliden na je eerste week

Geplaatst in Nieuws op

Na je eerste week paragliden smaakt het vast naar meer! Maar hoe ga je verder met paragliden? Bij welke cursus of opleiding schrijf ik me in? Heb ik brevet 1 wel of niet nodig? Direct van de berg of eerst even oefenhelling? Hoe ziet zo’n cursusweek eruit eigenlijk uit?  Er zijn heel wat vragen die je kan hebben.

Je kunt je na je eerste week bij ons via de site aanmelden voor de gevorderdencursus. Je vindt daar gelijk al meer informatie. Ook dit jaar geven we weer 17 weken gevorderdencursus. Vanaf april tot oktober waarin we vanaf zondag morgen tot en met vrijdag middag met het vliegen bezig zijn. Je hoeft, om mee te doen je brevet 1 niet aan te vragen maar dat mag natuurlijk wel. Als het goed is heb je daar aan het eind van je eerste week na het behalen van de vereisten een formulier voor gekregen. Anders kan je die nog bij ons aanvragen. In je tweede week gaan we verder waar we in je eerste week zijn gebleven. Als je een jaar of meer niet gevlogen hebt of je wilt zelf, dan gebruiken we de eerste dag om op te frissen op de oefenhelling. Het materiaal en de techniek even weer oppakken; het is net als fietsen. De vijf dagen daarna gebruiken we dan om hoogtevluchten te maken. Lekker vliegen van verschillende startplekken en oefeningen doen. Je wordt daarmee steeds zelfstandiger. In deze dagen is er ook weer aandacht voor de theorie. Examen doe je als je brevet 2 wilt halen en is landelijk in Utrecht.

Mocht je nog vragen hebben, kan je ons natuurlijk altijd bellen (0345 558881) of mailen. We helpen je graag verder.

Voor meer informatie over de gevorderdencursus en gelijk aanmelden kan je op onze site terecht.

Toch brevet 1 aanvragen?
Je kan met het verkregen formulier het Schermvliegbewijs-1 aanvragen bij de KNVvL en daarmee word je gelijk Aspirant lid van de KNVvL afdeling schermvliegen. Heb je het formulier niet meer mail ons dan om hem opnieuw aan te vragen.

Het aspirant-lidmaatschap van de KNVvL levert diverse voordelen op:

  1. Je ontvangt vier keer het KNVvL-ledenmagazine AirSport Mail over alle luchtsporten in Nederland;
  2. Je ontvangt vier keer de Lift, het ledenmagazine van de Afdeling Schermvliegen over schermvliegen in Nederland en het buitenland;
  3. Je bent lid van de KNVvL die zich inzet voor onder meer erkende en betrouwbare opleidingen en schermvliegscholen en belangenbehartiging voor schermvliegen in Nederland en voor Nederlandse schermvliegers in het buitenland.

Het schermvliegbewijs-1 kost 30,- euro. Hiermee ben je dus ook gelijk aspirant lid voor de komende twaalf maanden. Aan het eind van de looptijd krijg je automatisch bericht van de KNVvL en kun je indien gewenst volwaardig lid worden.

Aanvragen Schermvliegbewijs-1 is niet verplicht om bij ons te vliegen.