Wij zijn trots!

Geplaatst in Nieuws op

Swing DiscusEen verzwikte enkel en twee vingers uit de kom. Dat is het totaaloverzicht van de letsels in 2017. Afgelopen jaar zijn er tijdens onze cursussen, trainingen en specials vele mooie en leerzame vluchten gemaakt. Bij de uitvoering van al deze vluchten zijn er bijna geen letsels ontstaan. In Nederland zijn wij één van de grootste scholen en dat we dan het jaar op deze manier kunnen afsluiten, maakt ons trots en blij.

Sinds een paar jaar werken we met een Veiligheids Management Systeem. Een onderdeel daarvan is het documenteren van onveilige situaties via een voorvalmeldingsformulier. Misschien heb je zelf ook al eens zo’n formulier ingevuld. Ieder jaar hebben we ongeveer 30 tot 40 voorvalmeldingen. Dat aantal is veruit het hoogste van de scholen in Nederland. Dit zegt niet dat er bij ons zoveel meer voorvallen zijn, maar wel dat wij kritisch naar onszelf durven te kijken.  Swing MitoAl deze meldingen zijn onlangs geëvalueerd binnen Air Time. Met de uitkomsten hiervan zullen we onze procedures verder verbeteren. Want ieder letsel of bijna-ongeval is er één teveel!

Naast de inspanning van ons team zijn deelnemers ook zelf verantwoordelijk voor veiligheid en het voorkomen van letsel. Was jij deelnemer dit jaar bij ons, dan heb jij ook een goede bijdrage geleverd aan deze mooie prestatie. Hiervoor onze dank!