Wij gaan vliegen

Nu de regels rondom de genomen maatregelen versoepelt worden, zowel in het binnen-, als in het buitenland, ontstaan er weer mogelijkheden om te vliegen.  Hieronder lees je hoe de situatie nu is en hoe het er bij ons voorstaat.

Reizen
Er zijn wat vragen over het reizen naar Oostenrijk. Zoals aangegeven is bij de persconferentie, zal het reizen binnen Europa weer mogelijk worden. Hierbij moeten we wel de regelgeving rondom het Coronavirus in acht nemen en goed de situatie in de gaten blijven houden. Oostenrijk is nog niet direct genoemd als land dat zijn grenzen open. Air Time heeft de laatste tijd veel contact gehad met mensen in Oostenrijk, die kunnen bevestigen dat Oostenrijk zijn grenzen vanaf 15 juni opent, ook voor Nederlanders. In Oostenrijk hebben ze het virus op het moment goed onder controle en zijn ze al verder met het versoepelen van de maatregelen. Uiteraard moeten we ons ook daar aan hun maatregelen houden, maar welkom zijn we! 

Covid protocol
De afgelopen periode hebben wij benut om ons voor te bereiden op de cursusweken in combinatie met het Coronavirus. Wij zijn druk bezig geweest met het maken van een Covid-protocol. Binnen de genomen maatregelen zijn we op zoek gegaan naar onze mogelijkheden. En mogelijkheden zijn er genoeg!

Busjes
Een vraag die wij veel krijgen, is hoe het vervoer met de busjes in Greifenburg geregeld is?

Zojuist kregen we heel goed nieuws: De busjes in Greifenburg kunnen ons “gewoon” naar boven brengen, zoals altijd met 8 personen (hierbij is mondbedekking wel verplicht). Wij hebben buffjes besteld die wij tijdens de week zullen uitdelen i.p.v. het shirt wat je van ons gewend bent. Tijdens de rit kunnen we hier gebruik van maken.

Desinfecteren
Ook zal Air Time zorgen voor ontsmetting materiaal voor het reinigen van de materialen en handen. Wij vragen cursisten wel om zelf ook maatregelen te nemen (denk bijvoorbeeld aan een flesje ontsmettingsmiddel voor het reinigen van je handen voor dat je een busje in stapt).

Camping Greifenburg
De camping in Oostenrijk is vanaf deze week geopend. Er zijn voorzorgsmaatregelen genomen om er voor te zorgen dat je ook dan voldoende afstand van elkaar kan houden. Denk hierbij aan afscherming en looproutes binnen het sanitairgebouw. 

Ook bij het restaurant hebben ze aanpassingen gedaan. Dit ziet er ongeveer hetzelfde uit als in Nederland. In Oostenrijk is 1 meter afstand de regel.

Kortom, wij zijn er klaar voor en kunnen echt niet wachten om iedereen weer te zien en te genieten van de mooie sport. 

Tot snel het Air Time team!