Over Air Time

Air Time is een erkende, bij de KNVvL aangesloten, paraglidingschool. Je kunt bij ons niet alleen rekenen op professionele begeleiding en instructie maar ook op een zeer gezellige week waarin je veel toekomstige vliegmaatjes leert kennen. Wij willen je graag kennis laten maken met deze geweldige sport.

Paragliding ofwel schermvliegen is een sport, waarbij de piloot elke situatie en zijn eigen grenzen zal moeten leren kennen en daarmee leren om te gaan. Zelfstandig leren beslissen waar en wanneer er gevlogen kan worden, vraagt een gedegen opleiding. Maar met een goede theoretische en praktische kennis kan dit weloverwogen gebeuren. Paragliding is een veilige sport zolang je geen onnodige risico’s neemt. In onze cursussen gebruiken we betrouwbaar materiaal en er wordt alles aan gedaan om je veiligheid te waarborgen. Het Air Time instructieteam, dat al jaren met elkaar samen werkt, zorgt ervoor dat jij veilig en vertrouwd en met (meer) zekerheid tot een zelfstandig piloot wordt opgeleid.

Waarom Air Time?

We zijn een gezellige club waar afspraken worden nagekomen en 65% van onze klanten al eerder met ons is mee geweest en de meeste hiervan al vele jaren. Het instructieteam spreekt dezelfde taal als jij, wel zo makkelijk voor de begeleiding in de lucht, de theorie en het afsluitend examen. Bij Air Time ontvang je na aanmelding ons theorieboek, een logboekje en gebiedsinformatie. Wel zo prettig, heb je alle tijd om het alvast te bestuderen.

We hebben ons programma zo ingedeeld dat je altijd op een stek vliegt waar het weer het meest bestendig is en we plannen bewust onze vliegweken dat we in drukke periodes op een rustige plek vliegen.
Air Time is een bij de KNVvL (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart) aangesloten en erkend opleidingsinstituut. Wij werken volgens het basis-lesplan, opgesteld door de afdeling schermvliegen. Dit plan is door ons instructieteam aangepast tot een opleidingsplan op maat voor iedere cursist, met als uitgangspunten: veilig, vertrouwd en professioneel.

Bij Air Time is een zesdaagse vliegweek zes hele dagen, van zondag tot en met vrijdag van 9.00 t/m 17.00 uur. En als je wilt, kun je lekker elke avond gezellig met de groep ergens eten. De zaterdagavond maak je al kennis met elkaar en de sport en krijg je de eerste informatie. Zondagmorgen begin je dan ook direct met de opleiding.

Bij Air Time krijg je professionele theorielessen op niveau brevet 2. Hiermee ben je gelijk al goed voorbereid op het landelijk theorie-examen van de KNVvL.

Methode

Opleiden tot zelfstandig piloot, dat is wat Air Time zich tot doel heeft gesteld. Dit betekent dat jij als piloot centraal staat en het instructieteam inspeelt op jouw (on)mogelijkheden. Iedere persoon leert anders. De één wil eerst alles in theorie weten en vraagt de oren van het hoofd. De ander is meer praktisch ingesteld en wil vooral eindeloos oefenen. Paragliding is een sport waarbij het voelen van de beweging zeer belangrijk is. Doordat het instructieteam inspeelt op jouw manier van leren, zul je het gevoel van de beweging eerder bereiken.

Je wordt opgeleid tot zelfstandig piloot die straks ook zelf alle beslissingen weloverwogen zal moeten kunnen nemen. Daarom zal de instructeur je geregeld vragen stellen. Zo laat hij je nadenken over waar je mee bezig bent.

Het instructieteam geeft gedifferentieerd les, wat de éne piloot al wel kan, is voor de ander nog niet haalbaar. Bij ons staat veiligheid te allen tijde bovenaan. Het is immers jouw leven dat onderaan een scherm hangt!

 

Geschiedenis

Joop Bernard startte samen met zijn vrouw Adrie in 1993 de vliegschool Air Time Paragliding Sport. Door een professionele aanpak was onze school al gelijk een succes. Vanaf het eerste jaar werd er gelierd en waren er opleidingen in de bergen. Voor Joop was het gelijk een fulltime job. De cursisten van het eerste uur werden al snel goede piloten en hulpinstructeurs.

Joop en Ayke hebben Barry zeer gedegen ingewerkt en toen Air Time 15 jaar bestond, zijn Joop en Adrie definitief gestopt. Air Time is onder de bezielende leiding van Ayke en Barry verder gegaan. Met twee jonge eigenaren werd de uitstraling van Air Time ook wat dynamischer. Hoewel de bestaande opleidingen nog professioneler werden, bleef het oog voor de gezelligheid. Daarnaast verschenen vlieguitdagingen als de Seven Summits, de twee landentrip en de Air Time funweek op het programma.