Theorie-examen voorbereiding

Omdat het fijn voelt oefenvragen te maken, vragen te stellen en gewoon nog even bezig te zijn met de stof zo vlak voor dat je het theorie-examen moet maken, bieden wij theorie avonden aan die je voorbereiden op het examen aan de hand van een compact programma.

Hoe ziet het programma eruit?

  1. Twee weken voordat de theorie avonden plaats vinden ontvang je van ons digitaal een voorkennis toets. Aan de hand van deze vragen kunnen wij bepalen waar de moeilijkheden liggen en waar wij dus wat extra aandacht moeten besteden.
  2. Tijdens de theorie-avonden behandelen we de zwaartepunten van de stof per vak. Vliegpraktijk, materialen, meteo, aerodynamica, navigatie en regels komen allemaal aan bod, maar afhankelijk van de voorkennistoets, kunnen we vlot door sommige punten en gaan we dieper op lastige onderwerpen in. *Let op!
  3. Om zelf nog te kunnen oefenen vlak voor het examen krijg je van ons een digitale inlog in te kunnen loggen bij onze database met vragen. Hier kan je lekker aan de slag met oefenvragen over alle onderwerpen.

Voorkennis-toets
Om voor jezelf en voor ons een duidelijk beeld te krijgen waar de moeilijkheden liggen hebben wij een voorkennis-toets gemaakt die jou op alle onderwerpen toetst. Je krijgt hier direct de uitslag van met feedback op jouw antwoorden zodat je zelf ook nog aan de slag kan gaan met deze punten. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen en efficiënt bezig te zijn raden wij aan om de stof door te nemen voordat je aan de voorkennis toets begint.

Theorie avonden
Tijdens de theorie-avonden behandelen we de zwaartepunten van de stof per vak. Vliegpraktijk, materialen, meteo, aerodynamica, navigatie en regels komen allemaal aan bod, maar afhankelijk van de voorkennistoets, kunnen we vlot door sommige punten en gaan we dieper op lastige onderwerpen in. Op deze manier sluiten we aan op de vraag die vanuit de groep naar voren komt en bereiden we je zo efficiënt mogelijk voor op het landelijke-examen.

Oefenvragen
Door alle jaren heen hebben wij een ruime database aan vragen opgebouwd die jou testen op je kennis over het vliegen. Om je ook thuis de mogelijkheid te bieden om verder te gaan met de stof, ontvang je van ons een inlogcode om bij deze vragen te komen. Als jij het gevoel hebt de stof te beheersen kan je inloggen en de vragen maken. Je krijgt direct feedback over je gegeven antwoorden. Zo weet je of je er echt klaar voor bent of waar je nog even een keertje extra naar moet kijken.

Data
Dinsdag 27 oktober van 19:00 tot 21:00 uur Navigatie (alleen voor B3)
Donderdag 29 oktober van 19:00 tot 22:00 uur meteo en materialen 
Dinsdag 3 november van 19:00 tot 22:00 uur aerodynamica, vliegpraktijk en regels

Aanmelden
Aanmelden kan hieronder. Klik op de data en je komt in het inschrijf gedeelte. Het formulier wat je invult gebruiken wij ook voor onze berg cursussen. Het materiaal gedeelte hoef je niet in te vullen.

*Let op!
In verband met Corona zullen wij alle theorielessen online geven. Dit gedeelte vindt normaal gesproken op locatie plaats, maar zullen we dit jaar online aanbieden op de aangegeven data en tijden. Op deze manier kunnen we iedereen toch de mogelijkheid geven om deel te nemen aan de lessen. En ook wel zo fijn voor de deelnemers die verder weg wonen.

Theorie-examen voorbereiding boeken

Helaas is er op dit moment nog geen (nieuwe) Theorie gepland.