Brevet aanvragen

Brevet 1 is oneindig geldig en brevet 2 en 3 verloopt na drie jaar als je niet voldoende vluchten in deze periode hebt gemaakt. Air Time leidt op tot zelfstandig piloot. Je werkt tijdens onze opleidingen aan een aantal taken die gekoppeld zijn aan een bepaald brevet (Paragliding Pilot License, PgPL).

Brevetten

Brevet 1

Aanvragen

Het aanvraagformulier voor brevet 1 wordt door ons uitgegeven, mits voldaan is aan alle eisen voor dit brevet. Wil je brevet 1 aanvragen? Stuur dan het aanvraagformulier voor brevet 1 op naar de KNVvL. Heb je deze niet gekregen bij je opleiding, stuur dan een mail naar: mail@airtime.nl. Wij sturen hem dan zo spoedig mogelijk op. Hierna kan je het formulier mailen naar ledenservice @knvvl.nl

Brevet 2

Aanvragen

Voor de aanvraag van brevet 2 moet je bij de KNVvL afdeling schermvliegen zijn. Als je alle taken goed beheerst, voldoende vluchten hebt gemaakt en het landelijke theorie examen hebt gehaald in combinatie van je luchtwaardigheid kan je brevet 2 aanvragen. De luchtwaardigheid wordt door ons uitgegeven indien je aan alle taken voldoet en je de juiste beslissingen als zelfstandig piloot kan maken.

Brevet 3

Aanvragen

Voor de aanvraag van brevet 3 moet je bij de KNVvL afdeling schermvliegen zijn. Als je alle taken goed beheerst, voldoende vluchten hebt gemaakt en het landelijke theorie examen hebt gehaald kan je brevet 3 aanvragen. Voor brevet 3 dien je meer taken te beheersen dan voor je B2, binnen Air Time bieden wij de mogelijkheid om aan deze taken te werken onder begeleiding van een instructeur. Voldoe je aan de taken dan zullen we deze ook aftekenen aan het einde van de week.