Paragliding in Andelsbuch (Oostenrijk)

Andelsbuch is een dorpje in het Bregenzerwald dat vlakbij de bekende Bodensee ligt. Onze vliegberg van 1720 meter hoog is met de stoeltjeslift makkelijk bereikbaar. Hier kunnen we bijna bij iedere windrichting vliegen!

In de lift bij Andelsbuch

Vanaf de kant van Andelsbuch gaan we omhoog met een stoeltjeslift. We starten daar naar het Noorden en hebben uitzicht over Duitsland en de Bodensee. Het hoogteverschil is 950 meter. Aan de andere zijde van de berg ligt het plaatsje Bezau. Hier kunnen we omhoog met een gondelbaan. Vanaf het liftstation lopen we iets hoger door naar de startweide. Het landingsterrein ligt op 5 minuten lopen van het benedenstation. Het hoogteverschil is wel 1000 meter!

Andelsbuch3

De voordelen van het vlieggebied, waar we al sinds 1993 komen, zijn de geringe reisafstand vanuit Nederland (veel piloten gaan er zelfs voor een weekendje heen) en de rustige thermiek. Dit laatste maakt het mogelijk dat we eigenlijk de gehele dag kunnen vliegen omdat we hier geen last hebben van een te sterk dalwindsysteem of heftige thermiek. Het unieke van deze stek is vliegen in dynamische up-winden. Deze winden maken het mogelijk uren boven te blijven!

Overnachting

Camping Bezau
Een nette en rustige camping vlak bij het openluchtzwembad en de rivier de Bregenzerache bij het plaatsje Bezau. Je kan hier heerlijk verblijven in je tent, camper of caravan. Het ligt niet ver van Andelsbuch en is een prima uitvalsbasis voor je vliegweek. Het is handig een plek te reserveren.

Ach 206
6870 Bezau
Österreich

http://www.campingplatz-bezau.at/de

+43(0)5514 2964
campingplatz.bezau@aon.at

Andelsbuch7Niet op de camping?
Wil je niet op de camping staan? Dat kan natuurlijk ook. Het hotel van Ritter is gesloten maar op internet zijn veel pensions, hotels etc. te vinden. Bijvoorbeeld via www.booking.com.

Lift en vervoer

Dagkaart €32,-
5 puntenkaart* (1 punt per rit) €47,-
10 puntenkaart* €88,-

* Deze kaarten zijn drie jaar geldig. Start- en landingsgeld is al in de liftkaart inbegrepen.

Geraadpleegd op 11-04-18. Voor actuele informatie en prijzen kunt kijken op http://www.bergbahnen-andelsbuch.at

Voor het vliegen in Andelsbuch heb je een Oostenrijks brevet nodig ook wel een Schulungsbestätigung. Deze is 3 jaar geldig en is een “tussen” brevet tot brevet 2 en verplicht in Oostenrijk. De kosten hiervan zijn € 50,- euro.

Bregenzerwaldkaart

Bij de meeste overnachtingslocaties krijg je een Bregenzerwaldkaart. Deze geeft je veel voordeel! Deze Gastenkaart is geldig in de periode van mei tot oktober. Met deze kaart mag je gratis gebruik maken van o.a. bussen en zwembaden. Als paraglider mag je éénmaal per dag gratis met de lift omhoog. Als wandelaar mag je de lift zelfs onbeperkt gebruiken. Deze kaart krijg je als je minimaal drie overnachtingen neemt bij een aangesloten hotel, pension of camping. Al met al een mooie korting.

Meer info over de Bregenzerwaldkarte vind je op www.bregenzerwald.at bij Bregenzerwald gäste-card.

Bereikbaarheid

De reisafstand is 820 kilometer vanaf Utrecht en is gemakkelijk te bereiken per auto. Je kunt Andelsbuch ook goed bereiken met de trein. In slechts 7,5 uur kun je bij vertrek vanaf Utrecht al in Dornbirn zijn, een plaatsje 20 minuten van Andelsbuch af. Tussen Dornbirn en Andelsbuch is een directe busverbinding.

Plaats informatie

www.andelsbuch.at

Cursussen in Paragliding in Andelsbuch

Augustus

33
14 Aug 2022
19 Aug 2022
Beginnersopleiding Andelsbuch
33
14 Aug 2022
19 Aug 2022
Gevorderdenopleiding Andelsbuch
34
21 Aug 2022
26 Aug 2022
Beginnersopleiding Andelsbuch
34
21 Aug 2022
26 Aug 2022
Gevorderdenopleiding Andelsbuch
35
28 Aug 2022
02 Sep 2022
Beginnersopleiding Andelsbuch
35
28 Aug 2022
02 Sep 2022
Gevorderdenopleiding Andelsbuch