Brevet 3 opleiding

Brevet 2 heb je al een tijd in je bezit en elke keer als je gaat vliegen is de verleiding om overland te gaan wel heel groot. Dus op voor brevet 3 en werken aan de taken.

Paragliding opleiding voor brevet 3 overlandIn de cursus die wij aanbieden wordt alles behandeld wat je nodig hebt voor het behalen van brevet 3. De cursus bestaat uit drie onderdelen: afdaaltechnieken, overlandvliegen en de nodige vliegsituaties die de KNVvL vereist voor brevet 3.

Het belangrijkste van deze cursus is dat alles mag en niks moet. Het is een week waarin we het programma aanpassen aan jouw wensen. Het is een training die wij je aanraden als je overland wilt gaan vliegen en beter wilt leren thermieken.

Hoe gaan we te werk tijdens de cursus?

Paragliding cursus voor brevet 3 theorieDe taken worden aan het begin van de training besproken en we gaan ze allemaal behandelen in de week. Elke ochtend worden de oefeningen vooraf doorgesproken en na afloop geëvalueerd met behulp van video-opnamen en het uitlezen van de GPS. Bij de afdaaltechnieken leren we je sneller naar beneden te gaan. Je kunt oefenen met grote oren (met en zonder speed) en de B-stall. Ook zal hier aandacht worden besteed aan een alternatieve afdaalmethode. De vliegsituaties frontstall en inklappers worden geoefend. De oefeningen worden door het weer bepaald. Zo kan er ‘s morgens een vlucht gemaakt worden met oefeningen waarna we gezamenlijk de tweede vlucht overland gaan vliegen. Daarbij krijg je taken mee waardoor je wordt geprikkeld om na te denken over de keuzes die je maakt. Na de week zijn alle losse oefeningen geoefend voor brevet 3 en zal je zekerder onder je scherm hangen.

De locatie voor deze training is Greifenburg. We zijn echter niet gebonden aan deze stek. Wel overnachten we daar iedere nacht. We doen op enkele dagen andere locaties aan zoals bijvoorbeeld de Ossiacher See of Zettersfeld. De groepsgrootte is maximaal zeven piloten met minimaal brevet 2.

Wat krijg jij tijdens de opleiding?

 • Paragliding cursus voor brevet 3 frontstallCursus van zondagmorgen tot vrijdagmiddag
 • Nederlandstalige instructie van zeer ervaren berginstructeurs
 • Individuele begeleiding
 • Kleine groepen
 • Portofoon begeleiding (LPD)
 • Dagelijks weerinformatie
 • Verbetering van je vliegtechniek
 • Theorielessen
 • Mogelijkheid van professioneel vervoer
 • Aandenken aan de week
 • En natuurlijk de gezelligheid!

Wat zijn de kosten?

€ 390,-
Training met eigen uitrusting

Waar bestaat deze prijs uit?
De training € 390,-
€ 490,-
Training met eigen scherm

Waar bestaat deze prijs uit?
De training € 390,-
Huur harnas en reserve € 100,-
€ 590,-
Training met eigen harnas en reserve

Waar bestaat deze prijs uit?
De training € 390,-
Huur scherm € 200,-
€ 690,-
Training inclusief uitrusting

Waar bestaat deze prijs uit?
De training € 390,-
Huur materiaal
Scherm, harnas en reserve
€ 300,-

Vereist minimaal niveau

Brevet 2 in bezit

Algemene aandachtspunten

Goede gezondheid en normale conditie
Portofoonfrequenties (LPD)
Headset met zendfunctie is vereist
Vervoer naar vlieggebieden gebeurt met eigen auto’s
Lift of buskosten niet inbegrepen

Locaties Brevet 3 opleiding

Paragliding in Greifenburg
Oostenrijk Nog nooit hebben we zo’n weerzekere vliegstek gehad als Greifenburg! Hier worden veel vluchten gemaakt tijdens de cursusweken. Op deze plek is speciaal voor vliegers een infrastructuur gecreëerd. Op het Fliegercamp vind je een eersteklas camping, restaurant, appartementen en kamers met ontbijt; kortom ieders wensen kunnen worden vervuld.

Brevet 3 opleiding boeken

Juni

23
05 Jun 2022
10 Jun 2022
Brevet 3 training