Schermkeuring

Eens in de twee jaar moet je scherm gekeurd worden. Wij doen dit niet zelf, maar laten dit door een derde persoon doen. Op deze manier weten we zeker dat er onpartijdig en op een professionele manier naar het scherm gekeken wordt. Daarnaast krijg je er een uitgebreid keuringsrapport bij met de waardes van je scherm.

Keuring

€215,-

Extra lijn vervangen

€15,-

Algemeen

Wanneer en waarom?

Om de twee jaar moet een scherm gekeurd worden op luchtdoorlatendheid, scheurvastheid, lijnlengtes en slijtage. Deze belangrijke check moet bij schoolschermen zelfs elk jaar! Door het veranderen van lijnlengtes, het poreus worden van het doek door UV-stralen of mechanische slijtage kunnen schermeigenschappen veranderen. Het scherm verliest daardoor zijn vliegeigenschappen en kan gevaarlijk worden. De classificering van het scherm is niet meer gewaarborgd! Daarnaast kan een piloot die onder een niet gekeurd scherm vliegt problemen krijgen met de verzekering in geval van een ongeluk.

Laten keuren

Door wie en waarom?

Wij keuren de schermen niet zelf maar laten dit doen door de fabrikant zelf of bij een speciaal keuringsstation welke toestemming heeft van de betreffende fabrikant om te keuren. Zij zijn altijd op de hoogte van de juiste gegevens, nieuwste eisen en methodes. Je krijgt je scherm terug met een uitgebreid keuringsrapport waar ook op aan gegeven staat voor welke periode het scherm weer gevlogen kan worden.

Dit wil ik

Wat te doen?

Is jouw scherm toe aan een keuring dan kan je het scherm langs komen brengen of opsturen. Wanneer je het scherm aan ons opstuurt kan je het scherm in een doos stoppen en naar ons adres opsturen. Het is wel even belangrijk dat je bij je scherm een briefje met je naam, mailadres en telefoonnummer in de doos stopt. Zo weten wij wie de eigenaar van het scherm is en kunnen we er voor zorgen dat die weer bij jou terug komt.

Wanneer je je scherm langs wil komen brengen, bel dan even van te voren om zeker te weten dat we aanwezig zijn!