Paragliding in de Dolomieten (Italië)

De Dolomieten zijn een bergketen in Noordoost Italië, tegen de grens met Oostenrijk aan, die deel uitmaakt van de zuidelijke Kalkalpen. De karakteristieke steile rotswanden maken dit gebied zeer interessant om te vliegen.

Berg

Typisch voor de Dolomieten zijn de gletsjers, steile rotswanden en pieken, die zijn ontstaan door erosie en verwering. De loodrechte wanden vormen een soms surrealistisch landschap.De steensoort dolomiet is ontstaan uit overblijfselen van koraaleilanden van meer dan 200 miljoen jaar geleden.

We vliegen vooral op Col Rodella. De startplaatsen zijn wat steil, maar dat maakt het starten ook wel eenvoudig. Er staat meestal best wat wind op de startplaatsen. De hoofdlanding is Campitello. De landing is niet moeilijk en het landingsveld is enorm groot. Er kunnen hier ook delta’s landen. Soms kan de wind op het landingsveld wat sterker zijn. Overland is in bijna alle richtingen mogelijk en het gebied leent zich bij uitstek om in de herfst mooie overlandjes te vliegen van rond de 50 kilometer. Aan de zuidkant kun je supermooi soaren. De Fassa-dalwind staat hier bijna elke dag – bij zuid- tot westwind – mooi op. In het dal kun je soms last hebben van vermenging van de twee dalwinden (de Grödener dalwind en de Fassa-dalwind).

Algemene aandachtspunten

Klaar staan op start

Je moet eraan denken dat je ook je IPPI-kaart meeneemt. Als je deze nog niet hebt kan je deze eenvoudig aanvragen bij de KNVvL afdeling schermvliegen.

Gevorderde piloten kunnen in principe de hele dag vliegen. De najaarsthermiek is rustig en zorgt in combinatie met het soaren voor prachtige vluchten. Voor de minder gevorderde piloten zijn de beste omstandigheden vooral in de voor- en namiddag of eventueel vroeg in de avond. Ook is het goed beheersen van start- en landingstechnieken hier een vereiste. Neem ook voldoende warme kleding mee omdat het rond deze tijd van het jaar al best koud kan zijn op grotere hoogte. Er is zelfs wel eens sneeuw geweest!

Overnachten

Hotel Olympia

We overnachten in Arabba in hotel Olympia een volwaardig driesterren hotel op basis van halfpension. Hotel Olympia is uiterst sfeervol ingericht.

De kamers zijn gemoedelijk ingericht met bad / douche, wc, föhn, satelliettelevisie, fax- en computeraansluiting, telefoon en safe. Ook aan de inwendige mens wordt goed gedacht. Er is een uitgebreid ontbijtbuffet en het diner is een viergangen keuze menu met saladebar. Je zult hier ook het echte Italiaanse eten proeven!

Wil je ’s avonds nog lekker even ontspannen dan kan dat in de sauna en de whirlpool, maar je kunt je ook lekker uit te leven in een potje tafeltennis! En als dat nog niet genoeg is, kun je je laten masseren of een kleurtje opdoen in het solarium. En om je gemaakte vluchten gelijk online te zetten, is er een internetpoint aanwezig (neem zelf je laptop mee!).

Hotel OlympiaGenieten van je biertje na het vliegen
via Colesel 57
I 32020 Arabba, Italië
Tel:+39 043679135
Fax: +39 043679354
E-mail:olympia@arabba.com
Site:http://www.arabba.com/
 

Kosten

De reis is inclusief hotelovernachtingen en halfpension. Je wordt ingedeeld in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer reserveren is beperkt mogelijk. Daar wordt dan wel een toeslag voor gevraagd. Je kunt bij ons navragen of er nog eenpersoonskamers beschikbaar zijn.

Voor het vervoer in de dolomieten gebruiken we busjes. Deze kosten 20 euro per dag. Zo nu en dan gebruiken we ook nog liften om op de startplek te komen.

Bereikbaarheid

Per auto is Arraba eenvoudig te bereiken. Het is net iets meer dan 1000 kilometer vanaf Utrecht. Je rijdt over Stuttgart via Innsbruck en de Brenner naar Italië. Ook kan je met ons meerijden. Wij rijden met een 9 persoonsbus vanaf Nederland naar Arraba. Meld het ons even, via opmerkingen bij je inschrijving, als je mee wilt rijden.

Plaats informatie

http://www.arabba.it

Cursussen in Paragliding in de Dolomieten

Oktober

40
02 Oct 2022
07 Oct 2022
Dolomieten