Reserve-gooi-dag

Hangend in je harnas slinger je in de sporthal heen en weer. Op “nu” trek je met een ruk je reserve uit je harnas. Met een zwaai vliegt deze bij je vandaan en opent zich. Gelukkig hij doet het!

IMG_0559Het is voor elke piloot een must te ervaren hoe het is om een reservescherm te gooien. Je kunt dit gewoon in Nederland doen. Na een uitleg over het hoe en het waarom, ondersteund door videobeelden en een powerpointpresentatie, wordt gedemonstreerd hoe je dit moet doen. Vervolgens kun je, hangend in je harnas in de touwen van een sporthal, je reservescherm bewust uitgooien. Voor piloten met eigen materiaal is dit het ideale moment om je eigen reserve weer te laten vouwen. Het uithangen en het luchten, vouwen en inbouwen van reddingsschermen mag bij de meeste reserves niet langer als zes maanden geleden zijn. Wij nemen de reserves mee om ze te luchten, te controleren en weer op de juiste manier te vouwen. Wel zo’n prettig idee!

IMG_0527

Op deze dag krijg je uitleg over; het werpen van de reserve in de praktijk, waar je op moet letten bij de keuze van een reserve, uitleg over het werpen in de sporthal en natuurlijk het werpen van je reserve!

Tijd

14.30 tot 17.00 uur

Locatie

Sporthal de Korf
De Smidse 1
Leusden

Deelnemersaantal

Minimaal 20 personen

Doorgang van de dag

Het weer heeft geen invloed op het programma.

Reacties eerdere deelnemers:

Harm: Een life-saving leermoment

Joost: een must voor iedereen die denkt wel even te gooien: beter „droog” erachter komen dat het niet zo makkelijk is als je denkt dan je rot te schrikken als je het toch echt een keer nodig hebt

Wat zijn de kosten?

€ 65,-
Met eigen uitrusting

Waar bestaat deze prijs uit?
De training € 15,-
Vouwen en inbouwen reserve
(normaal € 57,50)
€ 50,-
€ 30,-
Met schooluitrusting

Waar bestaat deze prijs uit?
De training € 15,-
Gebruik harnas en noodscherm 15

Inbegrepen

Na het gooien van je eigen reservescherm, pakken wij hem opnieuw voor je in, omdat hij ook 24 uur moet luchten nemen wij hem wel mee naar de shop.

Vereist minimaal niveau

Brevet 1 in bezit of voldaan aan de eisen voor brevet 1

Algemene aandachtspunten

Goede gezondheid en normale conditie
Betaling is ter plaatse
Een bestuurbare wordt nog een € 40,- extra gerekend

Reserve-gooi-dag boeken

Maart

11
13 Mar 2022
13 Mar 2022
Reserve-gooi-dag