Astrid Snijder

Geplaatst in Instructieteam op

Ik dacht altijd dat klimmen de leukste sport was. Leontien, die ik ken via het klimmen, probeerde mij over te halen om te gaan vliegen, omdat dat volgens haar de mooiste sport is. Na een tijdje spelen met een scherm op een veldje ben ik toch gezwicht om een keer een cursus te volgen. En ja hoor, ik was inderdaad gelijk verkocht. Pas nu kan ik zeggen dat het de mooiste combi van sporten is…

Ik ben hoe dan ook verslaafd aan de bergen. Als ik een seizoen niet in de bergen ben geweest dan jeukt dat toch. Het geeft mij een grote voldoening om me op eigen kracht te kunnen bewegen in de bergen. Vliegen geeft me een enorm gevoel van vrijheid. Het blijft toch vet dat je zonder herrie van een motor kunt vliegen als een vogel. Inmiddels heb ik veel vluchten gemaakt en sinds 2009 ben ik hulpinstructeur bij Airtime. Ik vind het fijn om samen met anderen te vliegen, zodat je na afloop nog gezellig na kan kletsen over je belevenissen.

In mijn eigen onderneming Zapatos-climbing repareer en verkoop ik klimschoenen en sinds kort heb ik ook een glas in lood bedrijf.
Daarnaast werk ik als kliminstructeur en als kok-chauffeur bij een reisorganisatie.