Bjintse Stoelwinder

Geplaatst in Instructieteam op

De eerste keer airborne, dan landen… yes…dat onvergetelijke moment!

Vliegen dat is het doel van elke (aspirant) paragliding piloot. Dat begint op een oefenhelling en dan de eerste echte luchtdoop. Voor mij was dat voor het eerst in het jaar 2000, op een berg te Mieussy, Frankrijk. Een luchtdoop  met 1000 meter hoogteverschil, dat was kicken! Na 15 jaar omzwervingen bij verschillende Nederlandse paraglidingclubs en daarbij vrijvliegen in alle Alpenlanden, Turkije, Spanje en de USA, uiteindelijk “geland” bij Airtime. Mij viel direct op hoe betrokken de Airtime instructeurs waren om het beste uit de cursusdeelnemers te halen. Elke aspirant piloot op zijn eigen niveau en snelheid van leren, maar met plezier en gezelligheid. Veiligheid stond (en staat) daarbij op de eerste plaats!

Als vrije vlieger was ik gewend solo te vliegen en hoefde ik niet zo nodig elk glijvluchtje te doen, dus als assistent van de hulpinstructeurs wat helpen bij het wegstarten van de aspirant piloten.  Tips en tops geven en op een gegeven moment samen cirkelend in stijgwind langs de helling of lichte thermiek. Na de landing  gesprekken,… wat een airtime! Tja, dan gaat vanzelf het balletje rollen: “is hulp-instructeur iets voor mij?”

Wat je van mij kunt verwachten is jou de kick te laten beleven van je eerste veilige vlucht. Of ik ga je als (jong-)gevorderde piloot inspireren en stimuleren om op een veilige manier het beste uit jezelf te halen. Maar, ik ga je ook wijzen op de beperkingen bij het vliegen en wat je niet moet willen. In verschillende omstandigheden de juiste beslissing leren nemen. Dit alles ingegeven door de leermethode van Airtime, veiligheid en jarenlange ervaring in opleiding, training, coaching, groepsdynamica en natuurlijk paragliding. Meermaals airborne, onvergetelijke momenten samen beleven!