Paragliding in Norma (Italië)

Norma is een oude plaats circa 60 km onder Rome. Deze plaats bestaat uit drie delen; de ruïnes, het centrum en het oude deel van Norma. De Romeinen hebben hier ongeveer 500 jaar voor Christus een nederzetting gesticht. De restanten zijn nog duidelijk zichtbaar en de startplek ligt binnen deze ruïnes!

IMG_1548Gedurende lange tijd is men al bezig met de opgravingen rondom Norma en komt er steeds meer in zicht. Je loopt dan ook tussen de oude muren door naar de start en voelt de rijke geschiedenis van deze bijzondere locatie. In het centrum van Norma vind je kleine winkeltjes, cafeetjes en restaurants. Er zijn hier altijd mensen op straat en dat maakt het erg gezellig.

Het oude deel van Norma staat boven op een rotspunt en is alleen te voet bereikbaar. In dit deel vind je dicht op elkaar gepakte, en nog altijd bewoonde, huizen met nauwe steegjes en trappetjes. Hier bevinden zich ook de kerk en de bibliotheek. Het is geweldig om door deze straatjes heen te slenteren en de historie van Norma in je op te nemen.

IMG_1721Norma ligt op de rand van een bergrug. Vanaf de berg zie je de vruchtbare laagvlakte met akkers, fruit en olijfbomen. Boven is het bergachtig met rotsen en bossen. De ruim 400 meter hoge berg zorgt voor een fantastisch uitzicht en de wind stroomt mooi laminair over de lage vlakten vanaf de zee. De rotsen en het gebergte daarachter zorgt voor voldoende thermische activiteit. Een ultieme plek om te vliegen!

Algemene aandachtspunten

Je moet eraan denken dat je ook je IPPI-kaart meeneemt. Als je deze nog niet hebt kan je deze eenvoudig aanvragen bij de KNVvL afdeling schermvliegen. Voor transport van en naar de startplekken is het vervoer geregeld in de vorm van een personenbusje.

IMG_2023Overnachting

De kamers zijn eenvoudig ingericht met douche, wc, föhn, satelliettelevisie, telefoon en koelkast. Ook aan de inwendige mens wordt goed gedacht. In de ochtend staat er een heerlijk ontbijtbuffet klaar.

Wil je ’s avonds nog lekker even ontspannen dan kan dat in de sauna of het zwembad. En om je gemaakte vluchten gelijk online te zetten, is er een internetpoint aanwezig (neem zelf je laptop mee!).

Hotel Villa del Cardinale
Via dei Colli, 44,
04010 Norma Latina, Italië
Tel. +39 0773 354611
E-Mail: info@villadelcardinale.com
Site: www.villadelcardinale.com

Kosten

Cursuskosten zijn inclusief hotelovernachtingen en ontbijt. Je wordt ingedeeld in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer reserveren is beperkt mogelijk. Daar wordt dan wel een toeslag voor gevraagd. Je kunt bij ons navragen of er nog eenpersoonskamers beschikbaar zijn.

De kosten voor het transport naar de verschillende start en landingsplekken is tijdens deze week inclusief.

Bereikbaarheid

Om naar Norma te komen, kun je het beste met het vliegtuig op Rome vliegen. Stem voor het boeken van een vlucht met ons af welke het meest praktisch is, zodat je ook direct verzekerd bent van een transfer.

Uiteraard kun je ook per auto naar Norma komen, maar de reis vanaf Utrecht is met 1675 kilometer wel een flinke kluif.

Plaats informatie

www.norma.it

Cursussen in Paragliding in Norma

Helaas is er op dit moment nog geen (nieuwe) datum gepland.