Één Team één taak

Graag stellen we je voor aan ons team, waar we met recht trots op zijn! Het team bestaat uit veel verschillende instructeurs, met veel vliegervaring en ervaring in het les geven. Elke instructeur heeft zijn eigen manier van les geven en juist dat maakt dat we er zo trots op zijn. Op deze manier zorgen we er voor dat de manier van les geven zo goed mogelijk aansluit bij jou als persoon.

Ontmoet ons team

Ayke Jager

Hoofdinstructeur

In 1995 begon voor mij als 16-jarige het avontuur waar ik nu nog steeds met veel plezier mee bezig ben. Na een paar jaar veel vliegen en lesgeven ben ik in 1999 Nederlands instructeur geworden. Na het afronden van de HBO-opleiding Leraar Bouwkunde in 2004 ben ik mede-eigenaar van Air Time geworden. Sinds 2019 ben ik volledig eigenaar van Air Time en werk ik met Danielle en het team aan een steeds mooiere paraglidingschool.

Inmiddels ben ik zowel Nederlands, Duits als Oostenrijks instructeur en vind ik het leuk om met de deelnemers op pad te zijn.  Hierbij haal ik de meeste voldoening uit de blije reacties van deelnemers. Of ze nu hun eerste vlucht maken, iets nieuws hebben geleerd of een mooie vlucht hebben gemaakt op een mooie plek. Daarbij vind ik de balans tussen plezier en veiligheid heel belangrijk.

Barry Zeldenrust

Hoofdinstructeur

Op 12 jarige leeftijd werd ik aangestoken met het paraglide virus door mijn vader. Een jaar later mocht ik zelf beginnen en al snel wilde ik niks anders meer.

In mijn laatste twee jaar op de Academie Lichamelijke Opvoeding wist ik het voor elkaar te krijgen dat ik 2 dagen per week stage kon lopen waar ik heel veel les heb gegeven en zelf kon vliegen. Een stage met paragliden en er nog studie punten voor krijgen ook…

Hierna ben ik ruim 10 jaar trotse mede-eigenaar geweest van Air Time. Maar het werd tijd voor iets anders, wel geef ik nog met veel passie les. Het vliegen en lesgeven blijft fantastisch en mijn liefde voor de sport geeft mij elke keer weer een goed gevoel en dat gevoel wil ik graag met iedereen delen.

Wycher Bos

Hoofdinstructeur

Tijdens wintersport hield ik altijd de ski-klas op wanneer we langs de startplaats op de hoogstgelegen plek gleden. Vol verwondering stond ik daar te kijken en was ik afgeleid van het skiën.

Omdat ik graag veel wil vliegen ben ik hele zomers in de bergen te vinden, eerst als starthulp, vervolgens als hulpinstructeur en nu al vele jaren als instructeur help ik vele piloten de lucht in.
Ik hoop nog vele (nieuwe) vliegers tips, tricks en technieken bij te kunnen brengen en te laten genieten van deze prachtige sport.

Aart de Koomen

Instructeur

Van jongs af aan vond ik vliegen prachtig! Toen ik klaar was met de middelbare school hoorde ik dat ik was aangenomen op de Rijksluchtvaartschool… geweldig! Ik werd aangenomen bij KLM en heb daar 34 jaar met de meest mooie vliegtuigen mogen vliegen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan… ik vond andere vormen van vliegen ook heel gaaf. Deltavliegen is heel lang m’n grote passie geweest. In 1994 kwam daar ook paragliden bij.
In 2018 ben ik hulpinstructeur geworden bij Air Time. Zo vaak ik kan ga ik mee de bergen in om cursisten de lucht in te helpen (en weer veilig op de grond). Daar heb ik enorm veel plezier in!
Tot in de lucht!
Aart

André van den Bos

Instructeur

Astrid Snijder

Instructrice

Als je kind bent, wordt er altijd aan je gevraagd wat je later wilt worden… Dat is bij mij heel lang Bakker geweest, totdat ik er achter kwam hoe vroeg je daarvoor op moest staan! Daarna heb ik mijn wens iets bijgesteld naar Helikopter piloot in de bergen. Die Helikopter is er nooit gekomen maar de Bergen zoek ik zo vaak mogelijk op.
Vliegen aan een scherm is super leuk! Dat moet je gewoon ook eens proberen!

Bjintse Stoelwinder

Instructeur

De eerste keer airborne, dan landen… yes…dat onvergetelijke moment! Vliegen dat is het doel van elke (aspirant) paragliding piloot. Dat begint op een oefenhelling en dan de eerste echte luchtdoop. Elke aspirant piloot op zijn eigen niveau en snelheid van leren, maar met plezier en gezelligheid. Wat je van mij kunt verwachten is jou de kick te laten beleven van je eerste veilige vlucht. Of ik ga je als (jong-)gevorderde piloot inspireren en stimuleren om op een veilige manier het beste uit jezelf te halen. Maar, ik ga je ook wijzen op de beperkingen bij het vliegen en wat je niet moet willen. Dit alles ingegeven door de leermethode van Air Time, veiligheid en jarenlange ervaring in opleiding, training, coaching en paragliding. Onvergetelijke momenten samen beleven!

Ben Vlogtman

Instructeur

Paragliding is een gave sport, je vliegt door de lucht, hoog boven de wereld, alles is stil, alleen de wind ruist langs je heen en het zonnetje schijnt. De lucht, jij, je scherm, de natuur… “ what more do you need” . Ik vlieg al een hele tijd, mijn vrouw en kinderen ook, super tof.

Paragliden heeft naast het vliegen nog een flink aantal andere vakantie-items in zich (ander land\cultuur, geen dagelijkse sores, andere mensen). Ik vind het leuk een ieder te helpen het vliegen te ontdekken, daarnaast ben ik geïnteresseerd in de motivatie van mensen om juist voor paragliding te kiezen; wat zoek je en waarom. Mogelijk kom ik jou daarin dus tegen, hoog op een berg, met uitzicht op een mooi dal, waar je dan start en een mooie vlucht maakt. ’s Avonds, met een biertje erbij, hoor ik dan graag wat je er van vond. Tot ziens in de bergen…..

Bouke van Veen

Instructeur

Danielle van Boetzelaer

Instructrice

In 2012 ging ik voor het eerst naar de bergen om een cursus paragliden te volgen. En zoals je deze week vaker gaat horen, ik was meteen verkocht en het smaakte naar meer. Nu bijna 10 jaar later ga ik nog altijd met heel veel plezier het seizoen in en geniet ik van elke vlucht. En mag ik het sinds 3 jaar ook nog werken noemen. Met mijn ervaring in het lesgeven en organiseren vanuit mijn opleiding (Sport Management en Ondernemen) geniet ik elke dag van alle werkzaamheden die Air Time biedt en is er niks mooier dan deze prachtige sport met iedereen te delen.

Erik Menger

Instructeur

Genieten en heel veel plezier.
Voor mij zijn dit wel de sleutelwoorden van een cursusweek.
In het dagelijkse leven sta ik voor de klas. Echter, lesgeven in de bergen, met enthousiaste cursisten is wel next level. Dit zijn ook weken waar ik een heel jaar naar uitkijk. Met elkaar serieus zijn op de momenten dat het moet, relaxed zijn op de momenten dat het kan. Ben al een tijdje lid van het team en hoop dit nog lang te kunnen blijven doen.
Hopelijk tot snel in de bergen.
Erik

Henk Scherpenzeel

Instructeur

In 1999 heb ik bij Air Time de beginnersweek gevolgd met een tussenpoos gebrevetteerd in 2005. Naast het vliegen deel ik graag kennis en ervaringen. Aan het begeleiden van cursisten om te leren schermvliegen beleef ik veel plezier en doe ik al meerdere jaren bij Air Time.
Naast het leren vliegen staat veiligheid, respect en plezier voorop. Mooi om beginnende cursisten op de oefenhelling bezig te zien, de vorderingen die ze maken met, na hun eerste vlucht en landing, die blije grijns die nauwelijks van het gezicht af te krijgen is. Daar doe je het (ook) voor. Verrassend om soms schuchtere beginners, binnen enkele jaren zien te ontwikkelen tot top piloten. Kortom: Ik zie je graag. Als beginnende piloot, maar ook nadien bij één van de vele Air Time vliegweken.

Guido van Gelderen

Instructeur

Voor je het weet hang je in de lucht en daarna volgt in mijn geval meer dan 20 jaar vliegplezier met Air Time. Eigenlijk ben ik altijd blijven plakken, eerst om zelf te leren vliegen, daarna voor de gezelligheid en vervolgens om anderen te begeleiden bij het ontdekken van deze prachtige sport.
Leren doe ik nog steeds, de gezelligheid is gebleven en wat is er er mooier dan het delen van avonturen met nieuwe en oude vliegvrienden over je eerste, langste of hoogste (4048m) vlucht.

Veel vliegplezier, Guido

Jan Vlaminkx

Hoofdinstructeur

In 1995 heb ik mijn eerste cursus paragliding gedaan in Frankrijk. Daarna heb ik een paar jaar achter elkaar een weekje per jaar cursus gehad, maar het vliegvirus sloeg toen niet erg hard toe.
Na een paar jaartjes een uitstap naar het zweefvliegen gemaakt te hebben, ben ik samen met mijn partner in 2005 weer gaan paragliden en toen sloeg het vliegvirus wel hard toe. Mede door de gezelligheid die we toen (en nu nog steeds) aantreffen. Door mijn opleiding aan de Sportacademie (ALO) zit het lesgeven al wel in mijn bloed, dus de stap naar hulpinstructeur was in 2014 een vrij logische stap. Ik beleef erg veel plezier aan het lesgeven en daarom ben ik in 2021 gestart met de Duitse opleiding tot instructeur, welke ik in 2022 succes verwacht af te ronden.
Ik ontmoet jullie graag op de berg om je te leren paragliden maar let op: paragliding is een super gevaarlijke sport! Voor je het weet ben je er aan verslaafd en wil je niets anders meer!!!

Jeroen Cramer

Hoofdinstructeur

Pats boem!! Precies zo lang had ik in 2000 nodig om te besluiten een tandemvlucht te maken. Met een fantastisch zonnig uitzicht op de hoogste pieken van de Spaanse Pyreneeën, voelde ik ook frustratie. Ik mocht namelijk niet sturen van die vriendelijke spanjaard die zich Señor Pilot noemde. Maar het was wel meteen duidelijk… Ik wilde zelf paragliden!! Een tijdje later was ík Señor Pilot en heb ik vele mooie plekken vanuit de lucht mogen bekijken. Gewoon omdat het kan; wat een beleving, wat een vrijheid, wat een rust!! En dat elke vlucht weer.

Sinds 2013 ben ik onderdeel van het Air Time instructieteam en in 2022 heb ik de Duitse opleiding tot instructeur succesvol afgerond. Leren en lesgeven is namelijk net zo leuk als het paragliden zelf. Ik vind het supercool om piloten (in spé) iets nieuws te mogen leren of mee te nemen naar nieuwe plekken. En dat alles in een ontspannen en gezellige sfeer. Want ook al vlieg je alleen, het is pas echt leuk als je al je avonturen en mijlpalen na afloop met elkaar kunt delen.

Joris van den Beld

Instructeur

Als jongen van 15 maakte ik al een tandemvlucht in Frankrijk van bijna een uur. Dat was te gek natuurlijk. Helaas heeft het daarna nog 15 jaar geduurd voor ik mijn eerste vliegcursus boekte…

Nadat ik mijn brevet bij Airtime haalde in 2010 ben ik eigenlijk gelijk ook onderdeel geworden van het instructieteam. Mijn beroep als docent LO op een middelbare school sloot heel goed aan bij het geven van instructie aan piloten in opleiding. Dus ja, ook in de vakantie sta ik weer voor de groep, met alleen maar heel gemotiveerde cursisten die binnen een week al hun eerste zelfstandige vluchten maken onder begeleiding van Airtime. Dat is en blijft geweldig. Hopelijk tot ziens in de bergen!

Joris Derksen

Instructeur

In 2016 kwam ik tijdens het wandelen een paraglider tegen. Eenmaal boven op de berg kon hij naar beneden vliegen terwijl ik gewoon moest lopen. Ik dacht, dat moet ik ook kunnen. Twee jaar later had ik me ingeschreven voor de beginnerscursus bij Airtime. Tijdens de beginnerscursus gelijk 2 weken bijgeboekt, ik was verkocht! 

Ik vlieg nu 4 jaar. Via Airtime veel ervaring opgedaan en probeer nu me te oriënteren in Hike ’n Fly. Omhoog wandelen, eventueel op de berg bivakkeren, om vervolgens verder te paragliden.

In 2020 vroeg Ayke of ik hulpinstructeur bij Air Time wilde worden. Ik ben al jaren met veel plezier kliminstructeur en vind het geweldig om mensen een nieuwe hobby/sport te leren. Dus het aanbod om hulpinstructeur te worden kon ik niet weigeren. Tot Snel! 

Ludolf Meester

Instructeur

Ik ben in 2000 begonnen met paragliden en in 2003 liep een weekje Greifenburg uit op overstappen naar AirTime en de aanschaf van een tweedehands Mistral: zelden zo’n goeie uitgave gedaan! Het volgende project: overlandvliegen; dat wil je altijd beter kunnen, dus ik blijf eraan werken. En zelf de berg op lopen en boven ergens boven een startplek vinden die dan alleen van jou is: ook erg mooi. Na een aantal Bordairline Hike&Fly wedstrijden waag ik me nu soms aan een vliegend bivak—waren die spullen maar lichter. Het was in 2008 dat ik bij Ayke een balletje opgooide dat ik “wel eens wilde helpen bij introductiedagen of zo”; nu draai ik al lang mee, maar toch vliegt het elke cursusweek na een paar dagen door mijn hoofd: wat is het toch leuk…

Mario Deroo

Instructeur

100% mountainlover. Of het nu mountainbiken, trailrunning, alpinisme of paragliden is, ik snak constant naar die bijzondere berglucht. En in het bijzonder het paragliden heeft een bijzondere plaats. Het heeft mij al op bijzondere plaatsen gebracht in de Alpen, maar ook in Colombia en Nepal. Ik ben nu een 10-tal jaar actief als instructeur bij airtime en het bevalt me nog steeds om cursisten naar het volgend level te brengen. Iedere keer langer, verder , hoger…..het stopt nooit. See you @ cloudbase.

Robbert de Bruin

Instructeur

Wanneer je als klein mannetje je vader ziet paragliden, dan wil je natuurlijk zelf niets liever dan ook leren vliegen. Zodra ik dan eenmaal in de lucht hang zie je de uitzichten en voel je de vrijheid waar ik steeds weer naar terug wil. Wanneer ik zelf niet vlieg dan geef ik graag les, het mooiste aan les geven is als iemand zijn allereerste vlucht heeft gemaakt en op het landingsveld staat te juichen van vreugde. Net zo mooi is het verder helpen van piloten die willen werken naar zelfstandig piloot en samen het mooi gevoel delen van het vliegen.

‘’See you in the sky’’

Robin Rutte

Instructeur

In 2001 kwam ik voor het eerst in aanraking met het paragliding virus . Een goede vriend liet toendertijd een video zien van een vliegweek bij Air Time en haalde mij over om mee te gaan voor een cursus week. Vanaf die week ben ik besmet met het vliegvirus.
Vanaf het begin van mijn “vliegcarriëre” vlieg ik bij Air Time en dat is altijd goed bevallen. Je zou bijna kunnen zeggen dat ik een “geboren en getogen” Air Timer ben. In 2007 ben ik bij het instructieteam beland. Het geeft een enorme kik om mensen met de sport bekend te maken en klaar te stomen voor de eerste vlucht. Het enthousiasme en de reacties na een eerste vlucht zijn onbetaalbaar.
Wellicht komen we elkaar tegen in de bergen!

Ron Bullee

Instructeur

Het is al weer meer dan 25 jaar geleden dat ik mijn eerst tandem vlucht maakte.
Wat een fantastisch gevoel van vrijheid en rust! De frisse wind in je gezicht, en het suizen van de wind door de lijnen.
Prachtige vergezichten over bergtoppen en dalen. Op zoek gegaan naar een vliegschool en bij Airtime uitgekomen.
Sinds 2005 lid van het instructieteam geworden en dat doe ik met heel veel plezier.
Het is zo leuk om in korte tijd mensen op te leiden van hard werken op een oefenhelling naar met gezonde spanning wegvliegen van een startplek en hen dan weer boven zien komen met joekel van een glimlach.

Vroeger heb ik veel aan veiligheid gedaan en één van mijn grootste bijdragen aan Airtime is het opzetten van het veiligheidsmanagement systeem waardoor we continu onze performance in veiligheid kunnen verbeteren.
Naast paragliden is mijn andere passie duiken. Daar ga ik maar niets over schrijven anders is het blaadje te klein.
Tot ziens in Oostenrijk!

Eva Folkers

Instructrice

Al zolang ik mij kan herinneren waren onze vakanties in de bergen, als klein meisje was ik dan ook altijd aan het kijken naar hoe mijn vader en andere piloten met het vliegen bezig waren. Het was wachten op het moment totdat ik eindelijk oud genoeg was om zelf te kunnen leren vliegen.

Mijn eerste vlucht was dan ook alleen maar een bevestiging van dat wat ik al wist, paragliden is een van de aller mooiste dingen om te doen! Na mijn eerste week wilde ik nog maar één ding en dat was zo veel mogelijk vliegen en met het vliegen bezig zijn. Zodoende ben ik sinds dien zo veel als maar kan hele zomers in de bergen te vinden. Als hulpinstructeur hoop ik vele andere vliegers mee te nemen in de wereld van het paragliden en te laten genieten van deze intens mooie sport.

Mike Schuur

Instructeur

In 2013 kreeg ik van mijn ouders een tandemvlucht cadeau, omdat ik van de basisschool naar de middelbaren school ging. Ondanks mijn hoogtevrees vond ik het vliegen geweldig. Op de grond vroeg ik hoe oud ik moest zijn om te beginnen met paragliden, een jaar later vloog ik zelf met een scherm boven mijn hoofd. Elk jaar ging al mijn verdiende geld naar het vliegen, omdat ik niks liever wilde. Je kan wel zeggen dat het vliegvirus is aangeslagen. In 2019 vroeg ik aan Ayke of ik een weekje mocht meedraaien als hulp instructeur. Dit beviel zo goed dat ik 2020 drie maanden naar Oostenrijk ben gegaan om mijn papieren voor hulp instructeur te verdienen. Dat is gelukt en sinds 2020 ben ik ook lid van het Air Time instructieteam.

Leon Blacquière

Hoofdinstructeur in opleiding

Een vogel vragen waarom hij vliegt… doe je niet. Laat bij mij die vraag ook maar achterwege want die vraag is immers best ingewikkeld. Het is een combinatie van vrijheid, natuur, element, rust en adrenaline. De exacte lijnen hiertussen heb ik op dit moment nog niet zo scherp als het setje lijnen van mijn scherm. Geeft ook niet want het gaat immers om het fijne vrije gevoel dat vliegen bij mij teweegbrengt. Het samenspel met de natuur vind ik mooi. Tot nog toe heb ik gevlogen in: Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië en Nederland. Oostenrijk voelt als een vertrouwdethuisbasis maar breid graag uit en verken in de toekomst waarschijnlijk ook andere mooie plekken. Voor Acro (acrobatisch vliegen), Hike & Fly en avondvluchtjes heb ik een zwak; ik hoop binnen deze onderdelen steeds meer te bewegen. Daarnaast mijn gezin (zoon, vriendin) steeds meer in te wijden om er samen van te genieten. Genieten doe ik trouwens ook van het lesgeven hierin. Ik voel me in het algemeen thuis in lesgeven wat ik op verscheidene fronten (waaronder skiën, kitesurfen) al meer dan 15 jaar doe. Sinds een aantal jaar nu bij Air Time. Iemand begeleiden in zijn ontwikkeling is gaaf om te doen; zeker als de leerling hier ook blij mee is. Het maakt hierbij niet uit wie ik voor mij heb: senioren, junioren, atleten, recreanten of wie dan ook. Ik zou zeggen, ‘wat let je?’ en kom het eens bij ons proberen. Sowieso onvergetelijk.

Reimer Stubbe

Instructeur

Door de enthousiaste verhalen en mooie foto’s van Léon ben ik de beginnersopleiding gaan doen bij Air Time. Sindsdien ben ik ook fanatiek gaan vliegen en er les in gaan geven. Ik vind het mooi om anderen de sport aan te leren en zelf tussendoor mijn vluchtjes te pakken.

Mijn passie ligt in de buitensport, skiën, duiken en sinds een paar jaar ook bij het paragliden. Het als mens kunnen vliegen tart met de natuur wetten. Daarom geniet ik van de uitdaging om zo lang mogelijk in de lucht te blijven.