Mario Deroo

Geplaatst in Instructieteam op

20 jaar geleden ben ik begonnen met klimmen in een oud fort in Oostende. Tot 2008 ging al mijn vrije tijd op in rotsklimmen en alpinisme. Zelf gaf ik 11 jaar klimschool op de Belgische rotsmassieven.
Tijdens mijn alpine tochten keek ik iedere keer opnieuw naar de paragliders, ze gaven me het gevoel van ultieme vrijheid. Maar ik stond er nog te ver vanaf om te beseffen dat ik dit eigenlijk ook wou.

En het was op een kayakvakantie in Slovenïe dat het vliegvirus me te pakken kreeg. In 2008 schreef ik me in voor een liercursus, gevolgd door de eerste bergcursussen in Oostenrijk en Frankrijk. In 2010 kwam ik tijdens een reis eerder toevallig bij Airtime terecht.
Hun manier van lesgeven, de sfeer, het groepsgevoel, maar ook Greifenburg als vliegspot sprak me enorm aan. En sindsdien ben ik er gebleven. Na het behalen van mijn vliegbrevet, volgde ik er de thermiek- en de overlandtraining.

Nu vertoef ik bijna 3 maand/jaar in de bergen om toe te geven aan mijn verslaving. Gelukkig is dit goed te combineren met mijn job als brandweerman/ambulancier. In 2013 werd ik in Frankrijk ook tandempiloot en draaide ik voor het eerst mee met het Airtime – instructieteam. En dat is me goed bevallen.

Vanaf nu hoop ik dan ook mijn enthousiasme, mijn kijk op het vliegen en mijn liefde voor de bergen over te brengen naar anderen en te genieten hoe iedereen met een big smile op de landing staat na een mooie vlucht.

Als ik thuis ben ga ik af en toe gaan soaren langs de Belgische en Franse kust. Voor de rest hou ik mijn conditie wat op peil met hardlopen, MTB, en triatlon.

See you @ cloudbase , Mario

Aantekening

Hulpinstructeur in opleiding, tandempiloot

Aantal vluchten

> 250 vluchten