Blij om te vertellen dat we weer kunnen genieten van mooie beelden, vluchten en verhalen van Anne Jan.

Na een rugblessure, die hem even aan de grond hield, is hij nu weer volop aan het vliegen. Wellicht heb je al wat voorbij zien komen op zijn social media, maar Anne Jan is weer heerlijk aan het rond fladderen in de bergen. Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee. We hopen dat je snel weer op het niveau bent waar je graag wil zijn en dat er weer mooie prestaties in het verschiet liggen. Vind je het leuk om te volgen wat hij allemaal doet? Houd dan zijn zijn website en social media kanalen in de gaten

Eindelijk bereiden wij het seizoen voor zoals we dat gewend zijn. Wij kijken er naar uit om van het voorjaar weer actief te zijn in Oostenrijk en te kunnen genieten van het vliegen in de bergen.

Uiteraard begrijpen we ook dat er vragen kunnen zijn rondom Corona, want het leven begint wel steeds meer op normaal te lijken. Maar helemaal zijn we er nog niet vanaf. Hieronder lees je hoe wij om zullen gaan met eventuele beperkingen die ontstaan wegens Corona.

Net als afgelopen jaar zullen we ons best doen om met elkaar een gepast oplossing te vinden. Ben je ziek geworden, dan kan je daar uiteraard niks aan doen en verplaatsen we kosteloos je week. Het kan ook voorkomen dat wij het team in deze situatie niet rond krijgen.

Kunnen we wegens inreisbeperkingen het land niet in, ook dan gaan we flexibel met je geboekte week om en kan je deze kosteloos verzetten. Mocht dat echt niet lukken, dan kan je de week annuleren en krijg je het reeds betaalde bedrag terug. Let wel even op: Indien het land beperkende maatregelen oplegt waar jij zelf een keuze in hebt, dan zijn wij hiervoor niet verantwoordelijk en kunnen we de week niet zomaar verzetten.

Repost Swing:
Was gibt es Schöneres als einen Abendflug bei Sonnenuntergang. Zusammen mit einigen Freunden von der X-Alps-Academy machten wir an einem schönen Sommertag im August auf zum Morgenberghorn im Berner Oberland, Schweiz.

Die anspruchsvolle Route führte uns auf 2.249 Meter Seehöhe. Unterwegs konnten wir die fantastische Aussicht auf den Thunersee genießen. Oben angekommen, sahen wir die schneebedeckten Gipfel des berühmten Trios: Eiger, Mönch und Jungfrau. Wir waren überwältigt vom Sonnenuntergang, der alle Gipfel in weiche Orangetöne färbte. Es wurde Zeit zu starten. Der Wind war perfekt, nicht zu stark und kam schön von vorne. Der steile Startplatz war eine Herausforderung, darum war auch Vorsicht geboten. Nach einer schönen Soaring-Session flogen wir zurück ins Tal, wo es schon dämmerte.
Zufällig war auch ein professioneller Fotograf auf dem Morgenberghorn, der dort übernachtete. Er hat bot uns an, ein paar schöne Bilder von unserem Abendflug zu machen. Und so können wir diese unvergessliche Hike & Fly-Tour nun mit euch teilen.

Fotos by Simon Glauser (Glausergraphy)
Pilot und Story by Anne Jan Roeleveld

29-04-2021 Helaas hebben we week 17,18, 19 en 20 definitief moeten cancelen wegens de corona maatregelen.
13-12-2020 Net als afgelopen jaar zullen we flexibel omgaan met weken die geboekt zijn.

Komend jaar kijken we weer uit naar een mooi jaar met veel vliegen, maar wat als de door jou geboekte week wegens Corona toch niet door kan gaan? Hieronder lees je hoe wij om zullen gaan met cursusweken die helaas toch niet door kunnen gaan.

Wat als de geboekte week niet door kan gaan?
Het is mogelijk dat je een week geboekt hebt die niet door kan gaan, maar geen zorgen. Deze week zullen we in eerste instantie samen met jou proberen te verzetten naar een week later in het jaar. Indien dit niet lukt dan krijg je gewoon je geld terug.

Wat als er iemand ziek is?
Geen probleem, ook dan kan je de week kosteloos verzetten. Jij kan ziek zijn, maar ook wij kunnen tegen het feit aanlopen dat de instructeur ziek is. We zullen dan uiteraard ons uiterste best doen om een andere instructeur de week te laten draaien. Hoe graag we dat ook willen, het kan voorkomen dat we dat niet voor elkaar krijgen. Ook in dat geval zullen we de week kosteloos verzetten.

Ik woon in België
Het kan voorkomen dat er in België tegen die tijd andere maatregelen gelden dan in Nederland. Geen probleem, we houden rekening met alle maatregelen. Dus ook als dat voor jou anders is dan voor ons gaan we flexibel om met de door jou geboekte week.

Geboekte overnachting
Hoe zit het dan met mijn geboekte overnachting? De overnachting valt buiten onze cursus, maar we snappen we dat hierover vragen kunnen zijn. We hebben met het Fliegercamp contact opgenomen om te horen hoe zij erin staan. Zij geven aan dat, indien de omgeving sluit, ze per klant kijken wat de mogelijkheden zijn om een gepaste oplossing te zoeken. Het hotel in Rodeneck is ook heel soepel en ziet ons in geval van uitval graag een ander moment weer komen. 

Heb je nog vragen over dit onderwerp. Bel of mail ons gerust!

Theorielessen

Wegens Corona zullen wij alle theorielessen online aanbieden. We zullen het zelfde programma aanhouden, maar de theorielessen die normaal op locatie worden gegeven vinden nu online plaats.

Zo vlak voor het landelijke KNVvL-examen nog even de laatste vragen doornemen, geeft best een prettig gevoel. Hier willen we je graag bij helpen. Daarom hebben we een slim en compact programma gemaakt. Zo weet je wat je te wachten staat en ben je er niet te veel avonden aan kwijt. Van te voren maak je thuis de online de voorkennis toets. Tijdens de avonden worden alle theorievakken behandeld, maar aan de hand van de voorkennis toets kunnen we bepalen welke onderwerpen extra aandacht nodig hebben tijdens de theorielessen. Op deze manier bereiden we je zo effectief mogelijk voor op het examen van 17 maart.

Data
Nader te bepalen moment in overleg Navigatie (alleen voor B3)
Dinsdag 2 maart van 19:00 tot 22:00 uur meteo en materialen
Dinsdag 9 maart van 19:00 tot 22:00 uur aerodynamica, vliegpraktijk en regels

Kosten
De kosten zijn €70,- euro voor 2 avonden brevet 2 en €90,- euro voor 3 avonden voor brevet 3.

Aanmelden
Aanmelden kan via onze website.

Aantal deelnemers
Om de avonden door te laten gaan hebben is het minimum aantal 6 personen.

Locatie
Alle avonden zullen in verband met Corona online plaats vinden. Inlog link en verdere informatie ontvang je per mail, nadat je je via de website hebt aangemeld.

Corona raakt ons allemaal, sommige zwaarder dan anderen. Airtime is zo ook geraakt.

Wat zeker is, is dat we dit vervellende virus alleen samen kunnen verslaan. Joris Derksen, hulpinstructeur bij Airtime, draagt zijn steentje bij door mee te lopen met Serieus Request van 3FM. Met het opgehaalde sponsorgeld zet het Rode Kruis de aanval in tegen Corona door Zorg Personeel internationaal te ondersteunen gedurende deze vervellende tijden.

Joris loopt vanaf 21 december in vier dagen van de Lange Jaap (vuurtoren) te Den Helder naar Scheveningen Pier. Tijdens deze dagen gaat hij terug naar de basis, wat inhoud dat de 125 kilometer volledig self-supporting gelopen word. Tussendoor slaapt hij niet thuis en maakt hij geen gebruik van accommodatie onderweg. Waar slaapt hij dan vraag je jezelf af? Hij slaapt in zijn tentje, en dat in hartje winter. Het eten voor 4 dagen neemt hij ook zelf mee en bereid het op zijn gaspitje. Alles gaat mee in zijn rugtas. Het wordt pittig, vooral als het weer tegenzit, maar een mooie tocht wordt het zeker. Als je ook een steentje wil bijdragen zet dan ook een Serieus Request actie op en laat je sponsoren. Als je denkt zoiets ga ik echt niet doen, laat Joris maar lekker in de regen lopen; sponsor hem dan!

Het ontvangen geld gaat rechtstreeks naar het Rode Kruis. Hopelijk verslaan we zo dit Virus sneller en zitten we volgend vliegseizoen niet met mondkapjes in de busjes naar boven. Voor meer informatie kijk hier

Voor de rest houd je STERK en alvast fijne feestdagen toegewenst.
Ook leuk om te weten is dat Joris donderdag 19 november live te horen was op de Radio bij Frank en Eva van 3FM.

22-07-2020 Op het moment draaien we volop in Oostenrijk en doen we zo veel mogelijk buiten en op gepaste afstand. Maar we snappen dat het najaar onzeker is. Hoe gaan wij daar mee om?

Nu we weer meer vrijheid krijgen in het gaan en staan waar we willen zien we ook dat het Coronavirus weer meer mogelijkheden krijgt. We begrijpen dat het voor het najaar onzeker is hoe het er dan uit zal zien en dat daarmee het boeken van een week misschien wel wat voorbarig voelt.

Om deze reden hebben wij de volgende betalingsvoorwaarde voor de weken in het najaar:
Wanneer je nu een week boekt vragen wij een aanbetaling van €100,- voor de reservering van de week. Als we gewoon lekker kunnen gaan vliegen ontvangen wij 4 weken voor aanvang van de week het resterende bedrag. Mochten we wegens Corona toch niet op pad kunnen dan zullen wij het volledige bedrag terug storten. En zien we je in dat geval graag volgend jaar weer lekker in de bergen.

Mocht je hier vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Nu de regels rondom de genomen maatregelen versoepelt worden, zowel in het binnen-, als in het buitenland, ontstaan er weer mogelijkheden om te vliegen.  Hieronder lees je hoe de situatie nu is en hoe het er bij ons voorstaat.

Reizen
Er zijn wat vragen over het reizen naar Oostenrijk. Zoals aangegeven is bij de persconferentie, zal het reizen binnen Europa weer mogelijk worden. Hierbij moeten we wel de regelgeving rondom het Coronavirus in acht nemen en goed de situatie in de gaten blijven houden. Oostenrijk is nog niet direct genoemd als land dat zijn grenzen open. Air Time heeft de laatste tijd veel contact gehad met mensen in Oostenrijk, die kunnen bevestigen dat Oostenrijk zijn grenzen vanaf 15 juni opent, ook voor Nederlanders. In Oostenrijk hebben ze het virus op het moment goed onder controle en zijn ze al verder met het versoepelen van de maatregelen. Uiteraard moeten we ons ook daar aan hun maatregelen houden, maar welkom zijn we! 

Covid protocol
De afgelopen periode hebben wij benut om ons voor te bereiden op de cursusweken in combinatie met het Coronavirus. Wij zijn druk bezig geweest met het maken van een Covid-protocol. Binnen de genomen maatregelen zijn we op zoek gegaan naar onze mogelijkheden. En mogelijkheden zijn er genoeg!

Busjes
Een vraag die wij veel krijgen, is hoe het vervoer met de busjes in Greifenburg geregeld is?

Zojuist kregen we heel goed nieuws: De busjes in Greifenburg kunnen ons “gewoon” naar boven brengen, zoals altijd met 8 personen (hierbij is mondbedekking wel verplicht). Wij hebben buffjes besteld die wij tijdens de week zullen uitdelen i.p.v. het shirt wat je van ons gewend bent. Tijdens de rit kunnen we hier gebruik van maken.

Desinfecteren
Ook zal Air Time zorgen voor ontsmetting materiaal voor het reinigen van de materialen en handen. Wij vragen cursisten wel om zelf ook maatregelen te nemen (denk bijvoorbeeld aan een flesje ontsmettingsmiddel voor het reinigen van je handen voor dat je een busje in stapt).

Camping Greifenburg
De camping in Oostenrijk is vanaf deze week geopend. Er zijn voorzorgsmaatregelen genomen om er voor te zorgen dat je ook dan voldoende afstand van elkaar kan houden. Denk hierbij aan afscherming en looproutes binnen het sanitairgebouw. 

Ook bij het restaurant hebben ze aanpassingen gedaan. Dit ziet er ongeveer hetzelfde uit als in Nederland. In Oostenrijk is 1 meter afstand de regel.

Kortom, wij zijn er klaar voor en kunnen echt niet wachten om iedereen weer te zien en te genieten van de mooie sport. 

Tot snel het Air Time team!

Swing Mito

Ieder jaar kopen wij veel nieuw materiaal in ten behoeve van de scholing. Dat hebben we ook voor dit jaar gedaan voor de uitbraak van Corona. Deze materialen verkopen we ook weer in het seizoen. Zoals velen weten is het materiaal aan het einde van het seizoen nog in een zeer goede staat. Wij verkopen spullen om ieder jaar weer met veel nieuw materiaal te kunnen starten. Hier zit voor jou het voordeel, namelijk de mogelijkheid om voor een goede prijs een scherm, harnas en reserve te kopen. Het scheelt zo’n € 1.000 op een nieuwe set. Daar kan je mooi van vliegen! Je kunt het materiaal van 2020 nu al reserveren. Materiaal van 2019 is per direct over te nemen.

Geen materiaalhuur
Een voordeel van eigen materiaal is ook dat je geen materiaalhuur meer betaalt tijdens je cursus of andere vliegweek. Reserveer je een set vóór het begin van je vliegweek (om het aan het einde van het seizoen te kunnen kopen), dan betaal je geen huur voor die week. 

Eigen materiaal is geweldig
Je weet waar je aan vliegt en je leert het scherm zeer goed kennen door ermee te groundhandlen. Je haalt nog meer uit het vliegen en bent flexibeler.

In goede staat
Het materiaal dat je van ons overneemt moet aan het einde van het seizoen nog in goede staat zijn. Dat betekent dat er geen grotere reparaties, geen gaten of scheuren zijn. Wel kan je normale gebruikssporen als vlekjes, een kleine reparatie door middel van een stickertje etc. verwachten. Gebeurt er tijdens de scholing iets schadelijks met het materiaal, dan laten we het je weten en kijken samen naar een goede oplossing. Wij willen namelijk dat je een goed gevoel hebt bij je materiaal.

Reserveer nu en grijp niet mis
Je kunt nu al een scherm, harnas, reserve of een hele set reserveren die wij dit seizoen in de school gebruiken. Al onze materialen staan in onze webshop bij occasions. Je kunt zelf een set samenstellen, maar we helpen je natuurlijk ook graag om te kijken wat het beste bij jou past. Natuurlijk kan je ook kiezen voor alleen een schermharnas of reserve .

Wij helpen je graag
Heb je interesse? Laat het ons dan weten. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Update 05-05-2020: Week 17 t/m week 25 komen helaas te vervallen i.v.m. het Coronavirus. De twee landen trip zal wel door gaan.

Natuurlijk snappen wij dat op dit moment het coronavirus vragen op roept over het door kunnen gaan van onze cursus weken. Wij bereiden ons nog steeds voor op een vliegseizoen waarbij we jullie graag zien in de lucht. Maar moeten op het moment ook realistisch kijken naar wat mogelijk zal zijn.
In dit nieuwsitem volgt de nodige informatie over de mogelijkheden die er zijn, mochten we door het coronavirus niet op onze locatie terecht kunnen, onze teamleden uitvallen of dat je zelf ziek bent geworden.

Je bent zelf ziek geworden door Corona.
Als je zelf ziek bent geworden door het coronavirus, neem dan contact met ons op. Wij gaan dan samen kijken wanneer jij weer gezond bij ons kan komen vliegen. Dat kan in een vliegweek dit jaar of ergens volgend jaar. 

Vlieggebied getroffen
Op het moment is het reisadvies naar waar dan ook negatief. Dit betekent dat wij ook niet terecht kunnen op onze vlieglocaties. Indien de cursus niet door kan gaan hebben we twee mogelijkheden:
1. We gaan naar een ander gebied buiten het afgesloten gebied.
2. Je kan de geboekte week verschuiven. Dat kan naar een week later in dit jaar of naar een vliegweek volgend jaar.

Let wel op! Een afgesloten reis- en annuleringsverzekering kan niet worden verschoven.

Instructieteam valt uit
Wij hebben een groot instructieteam, waarmee we een hoop op kunnen vangen. In deze periode is het natuurlijk mogelijk een te groot deel van het team, door ziekte, niet beschikbaar is. In dat geval zal de cursusweek voor dat moment geannuleerd worden, maar kan je de geboekte cursus omzetten naar een andere week. 

Gereserveerde overnachtingen
Hoe zit het dan met mijn geboekte overnachting? De overnachting valt buiten onze cursus, maar ook hier snappen we dat er wat vragen kunnen ontstaan. We hebben met het Fliegercamp contact opgenomen om te horen hoe zij erin staan. Zij geven aan dat, indien de omgeving sluit, ze per klant kijken wat de mogelijkheden zijn om een gepaste oplossing te zoeken. Het hotel in Rodeneck is ook heel soepel en ziet ons in geval van uitval graag een ander moment weer komen. 

Annuleringsverzekering
Om je zo goed mogelijk te kunnen adviseren over de verzekering hebben, wij contact opgenomen met onze verzekeringsmaatschappij. Sinds deze week is het coronavirus een officiële pandemie. Om deze reden is annulering vanwege het coronavirus uitgesloten van de annuleringsverzekering. Alle andere redenen die standaard onder een annuleringsverzekering vallen gelden uiteraard nog wel gewoon zoals in de voorwaarde staan.